За първи път България започва новата година без бюджет. Това

...
За първи път България започва новата година без бюджет. Това
Коментари Харесай

Депутат от ДБ: Твърденията на ГЕРБ, че някой иска да фалира Булгаргаз, са пресилени

За първи път България стартира новата година без бюджет. Това стана мотив за рецензии от опозицията в първия работен ден на депутатите. " Не разбирам основанието им за рецензия. Реално нямаше време, в което новият парламент да изготви и одобри бюджета за 2022 година Предвид изискуемите периоди за разискване и гласоподаване, реалистично е през февруари бюджетът да бъде признат ", съобщи депутатът от " Демократична България " Георги Ганев в студиото на " Денят ON AIR ".Такава поръчка направи и финансовият министър. Според народния представител обаче, нереалистично звучат проектите за 4-5 моста над Дунав, 3 тунела под Стара планина през идващите 4 години.

" Амбициозно звучи и завършването на автомагистралите " Хемус ", " Струма " и " Черно море ". Но и половината да се свърши, ще е добре ", посочи депутатът.

Той акцентира, че сега страната ни харчи повече, в сравнение с са приходите в държавната хазна. Но това било международна наклонност.
Ситуацията е рискова. Всички години, в които се събираха запаси и бюджетът беше на остатък, в този момент се заплаща от тази пестеливост. Но не трябва да се позволява това да стане табиет. Не би трябвало да се не помни, че това е краткотрайна обстановка. В един миг няма да може да се харчи повече в сравнение с се основава, това ще усили инфлацията ", акцентира Ганев пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на цената на газа той изрази недоумението си по какъв начин " Булгаргаз " в границите на дни дава поръчка за нарастване с 30% на цената, а по-късно за понижение.

" Идеята на регулатора е да няма такива съмнения. А изказванията на ГЕРБ, че някой желае да банкрутира " Булгаргаз ", са пресилени. Освен в случай че няма заровени скелети. Но не мисля, че " Булгаргаз " може да банкрутира ", уверен е националният представител.

На мнение е, че България не се възползва от опциите, които дава договорът за доставка на газ от Азербайджан. А във връзка с обезщетенията за бизнеса съобщи, че се желае повече, с цел да са удовлетворени от това, което ще получат.

" Бизнесът също би трябвало да поеме някаква отговорност. Като да вземем за пример да работят, когато е допустимо, събота и неделя, и по този начин да се понижи напрежението в системата. И бизнесът малко би трябвало да пострада. Защото не може единствено данъкоплатците да ги избавят ", разяснява депутатът от Демократична България.

Той означи също, че сега банковата система на България е постоянна.

" Кризата тежи и върху банките, няма да става по-леко във времето. Ще стартират кредитните проблеми. Надявам се да са го планували и да са готови за неприятни сюжети ", добави Георги Ганев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР