За първи път България участва в журито, което определя носителите

...
За първи път България участва в журито, което определя носителите
Коментари Харесай

За първи път България участва в журито на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството


За първи път България взе участие в журито, което дефинира носителите на Европейските награди за поощряване на предприемачеството – най-престижните оценки за дребни и междинни предприятия в Европа. Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев бе поканен да се включи в работата на конкурсния съвет, който дефинира финалистите и бе формален посетител на церемонията по награждаването. Той връчи и една от шестте награди на обилна гала в австрийския град Грац пред над 500 посетители – бизнесмени, политици, учени от цяла Европа.

„ През последните години в България са вложени над 1 милиарда евро в поддръжка на дребните и междинни предприятия “, сподели зам.-министър Манолев по време на церемонията и добави, че страната ни реализира все по-големи триумфи когато приказваме за дребни и междинни предприятия. „ Голяма част от тях се дължат на целенасоченото европейско финансиране за тяхното развиване, само че не по-малко се основават на здравите връзки с сътрудници от други страни и опитът, който обменят между тях “, акцентира Александър Манолев.

„ За нас – журито бе доста мъчно да определим спечелилия в тази категория, тъй като участниците имаха доста забавни и положителни оферти “, сподели още икономическият заместник-министър. Според него устойчивият растеж на стопанската система като цяло и на обособените предприятия в Европейски Съюз би трябвало да се основава на партньорството и обмяната на опит

Зам.-министър Манолев, като член на журито и дипломат на дребните и междинни предприятия в България, връчи премията в категория „ Подкрепа на интернационализирането на бизнеса “. За победител в нея бе избран претендентът от Финландия с план в поддръжка за растежа на дребни и междинни предприятия. Сред тримата финалисти имаше и български участник – „ Подкрепа за цифровизация на дребните и междинни предприятия в България и Европа “ на Обединени бизнес клубове.

Европейските награди за поощряване на предприемачеството се провеждат от Европейската комисия и се връчват в границите на Асамблеята на дребните и междинни предприятия. Това е най-важното събитие в границите на Европейски Съюз по тематиката, като в неговите съвещания се разисква бъдещето развиване на политика, приспособена към потребностите на дребните и междинните предприятия, както и на ограниченията за подпомагането им. Отличията се присъждат за най-хубавите начинания, които поддържат бизнесмените и оформят бъдещето на дребните и междинни предприятия в Европа.

В журито вземат участие представители на Европейската комисия и Комитета на районите, на водещи професори и учени в региона на предприемачеството и други Отличия бяха връчени в 6 категории: „ Насърчаване на предприемаческия дух “; „ Инвестиране в придобиването на предприемачески умения “ „ Подобряване на бизнес средата “; „ Подкрепа на интернационализирането на бизнеса “; „ Подпомагане на развиването на „ зелените “ пазари и ефикасната употреба на ресурсите “ „ Награда за отговорно и интегриращо предприемачество “. Заедно с тях Европейското жури присъди и Голямата премия на журито, която е оценена като най-творческа и вдъхновяваща самодейност, насърчаваща предприемачеството.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР