За първи път артистичната гилдия реагира с възторг на излъчен

...
За първи път артистичната гилдия реагира с възторг на излъчен
Коментари Харесай

Оптимизъм в културния сектор след обявяването на новия министър Найден Тодоров

За първи път артистичната колегия реагира с екстаз на излъчен министър на културата. Пловдивчанинът Найден Тодоров пое поста след няколко противоречиви като админи министри в лицето на Атанас Атанасов и Велислав Минеков. Смяната на последния бе предизвестена поради поредицата кавги и обществени изяви, с които настрои културните среди против себе си.
Прочетете още
Найден Тодоров влиза в постройката на бул. Александър Стамболийски " с голям насъбран опит, трупан както у нас във функционалността му на шеф на Държавна опера-Русе и Софийска филхармония. За интервала си на началник на държавна културни културни институции Тодоров с воля и старания съумя да наложи името на оперния спектакъл, а по-късно да трансформира и филхармонията в мечтан хазаин и сътрудник на впечатляващи концерти с актьори от целия свят.

Тодоров е от хората, които извървяха дългия път към триумфа сами и без някой да ги побутва и постанова. Неслучайно и резултатите са трайни, а всяка година от неговото присъединяване на нациолната музикална сцена е надграждане на триумфите.

Макар и в длъжностен кабинет с лимитирани пълномощия, колегията е уверена, че диригентът ще направи и невъзможното, с цел да взема решение проблеми. А болшинството се сплотява към тезата, че най-накрая идеолозите в ръководството са разбрали, че културата се нуждае от министър на културата. 

Ето част от реакциите:

Вида Пиронкова, композитор: " Желая ти шанс, здраве и сили да издържиш на предизвикването, само че не забравяй музиката! Дирижирай културата с жар и разсъдък, както умееш! "

Зелма Алмалех, публицист: " Щастлива съм! Успех, кураж и мощ, скъпи маестро! "

Мичо Димитров, концерт-майстор в Държавна опера-Пловдив: " Браво за решението и триумф в нелеката ти нова работа! "

Ренета Ванерова, оперна певица: " Надеждата се върна! На добър час, триумф в новото занятие! "

Силвия Недкова, публицист: " За пръв път изпитвам същинска наслада, като слушам името на новоназначен министър. "

Георги Тошев, публицист: " Надежда! "

Милена Фучеджиева, публицист: " Днес е един добър ден за българската просвета. Велислав Минеков ще остане в историята като индивидът разнасял ковчези по жълтите павета. Честит министър на културата Найден Тодоров! "

Леа Коен, публицист: " Честито на Найден Тодоров и честито на културата! "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР