За първа година в Окръжен съд – Пазарджик и Районен

...
За първа година в Окръжен съд – Пазарджик и Районен
Коментари Харесай

Ученици от ПГИМ започнаха стаж в Пазарджишкия съд

За първа година в Окръжен съд – Пазарджик и Районен съд – Пазарджик се провежда стаж за възпитаници от X „ в “ клас от паралелка „ Съдебна администрация “ при ПГИМ гр. Пазарджик. Откриването на ученическия стаж се организира през днешния ден, 1 юли 2021 година, в Зала №1 на Съдебната палата гр. Пазарджик.

Председателят на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова приветства учениците във връзка започването на индустриалната им процедура и ги увери, че ще бъдат посрещнати с наслада, в случай че решат да се насочат към работа в съда. Административният началник изрече своята убеденост в ползотворното съдействие във връзка с бъдещата реализация и ориентировка на младежите.



С открит урок за специалността на съдията продължи арбитър Ирина Джунева, която ги срещна със статута на магистратите и в резюме им обясни структурата и главните функционалности на правосъдната власт. Учениците с възторг задаваха въпроси и се включиха интензивно в разговора с магистрата.

Инициативата е част от съглашение, подписано сред Висш правосъден съвет и МОН по отношение на Образователна стратегия “Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ и Заповед на министъра на образованието и науката за одобряване на образователен проект по компетентност „ Съдебна администрация “ за професионално обучение с придобиване на трета степен на професионална подготовка.



Производствената процедура ще се организира в интервала 1 – 14 юли 2021 година в Окръжен и Районен съд – Пазарджик като за задачата са планувани следните мероприятия:

- Лекция на тематика: „ Организация на работа в съдилищата. Запознаване с работата на правосъдните чиновници “;

- Посещения на правосъдни съвещания по наказателни и цивилен дела;

- Запознаване със службите на съда и тяхната активност: „ Регистратура “, „ Деловодства “, „ Съдебни секретари “, “Бюро призовки “, „ Архив “, „ Статистика и информация “, „ “Бюро съдимост “.

Целта е да бъдат обогатени познанията на учениците по отношение на статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България, да се образува тяхната правна просветеност и просвета, да се развият обособени компетентности от общата, отрасловата и характерната професионална подготовка на учениците за придобиване на подготовка по специалността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР