За първа година в България , водещ глобален доставчик на

...
За първа година в България , водещ глобален доставчик на
Коментари Харесай

Tek Experts и Microsoft за първи път в България стартират съвместна обучителна програма

За първа година в България, водещ световен снабдител на профилирани услуги за техническа поддръжка, и Microsoft си сътрудничат, с цел да наемат повече дами в ИТ бранша посредством програмата Microsoft Leap.

Обучителната стратегия набира, развива и образова дами за работа в софтуерната промишленост. Tek Experts я поддържа, като пилотното ѝ издание започва в Нигерия през 2019 година и към днешна дата 28 дами са приключили сполучливо образователната стратегия и практическите планове, включващи сюжети от действителната работна среда.

Тази година 16-седмичното образование ще поддържа 45 дами в три от локациите на Tek Experts - България, Нигерия и Руанда, като за първа година България е една от тях.

Говорейки за партньорството, Стив Хефрон, CEO на Tek Experts, изясни, че България, Нигерия и Руанда са места с огромен капацитет за развиване на механически гении и Tek Experts се ангажира да ги открие и развие.

" Имаме удоволствието да си партнираме с Microsoft, с цел да идентифицираме гениите, искащи да се включат в програмата Microsoft Leap, която ще се организира на два континента в три страни - България, Нигерия и Руанда. Като част от уговорката на Tek Experts към разнообразието и приобщаването, тази самодейност е ориентирана към поощряване на включването на повече дами в ИТ промишлеността.

Основният ни фокус е към вложението и даването на опция на дами да придобият познания и умения, с цел да изградят сполучлива кариера в ИТ бранша. Това ще помогне и за оправянето с ясно изразеното противоречие сред половете в софтуерната сфера и незадоволителния брой дами в промишлеността, което от своя страна води до ограничение на капацитета за нараснала креативност, нововъведения и успеваемост ", прибавя Хефрон.

Програмата ще продължи от април 2022 година до юли 2022 година, като с цел да се сътвори среда, в която дамите да процъфтяват, са включени поощряване, практическо техническо образование, попечителство и спонсорство. Избраните участници ще получат нужните умения и опит, с цел да се развиват в софтуерната промишленост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР