За първа година у нас в Софийска градска художествена галерия

...
За първа година у нас в Софийска градска художествена галерия
Коментари Харесай

Редица известни личности уважиха благотворителната „Вечер на чудесата“

За първа година у нас в Софийска градска художествена изложба се организира „ Вечер на чудесата “, която е част от акцията „ Големи чудеса за дребните герои “, проведена от фондация „ Нашите недоносени деца “.

Редица известни персони, сътрудници, донори, медии и посланици на акцията почетоха благотворителната самодейност в поддръжка на дребните герои.

По време на събитието Нина Николова – ръководител на фондацията, описа повече за постигнатите досега резултати през годините и благодари на всички включили се към идеята водещи неонатолози, посланици и дългогодишни сътрудници, съдействали за триумфа на акцията, като им раздаде специфични плакети и грамоти.

„ За нас е доста значима поддръжката, която получаваме, и извънредно доста сме признателни на всички, които от скоро или от дълги години ни поддържат и с Вечерта на чудесата искахме да им го покажем “, показа Нина Николова.

Тя показа още и плануваните действия и цели на тазгодишната акция, а точно набиране на средства за закупуване на нужната животоспасяваща инсталация в неонатологичните отделения в страната, създаване на фамилни стаи в лечебните заведения, които да разрешат на родителите да бъдат с децата си по време на техния нескончаем болничен престой и подкрепяне на работата на фамилен център за недоносени деца “Малки чудеса ”.

Сред гостите на събитието бяха огромна част от посланиците на акцията – Михаела Филева, Силвия Митева, Ива Екимова и други, представители на сътрудниците и донорите на акцията, също и по този начин значимите за дребните герои лекари – проф. Слънчева, доцент Георгиева, доцент Мумджиев, доктор Аргирова и доста други посетители, пристигнали да поддържат идеята на акцията.

Водещ на „ Вечер на чудесата “ бе Милена Златкова от „ Тройка призори “ и дълготраен дипломат на фондацията, а своята поддръжка с песни насочиха две от лицата на „ Големи чудеса за дребните герои “ – очарователната българска певица Маги Джанаварова и извънредно надареният Славин Славчев.

На събитието бяха показани клиповете на посланиците, в които те приканват за поддръжка на недоносените деца посредством дарения и събиране на средства за идеите на фондация „ Нашите недоносени деца “. Над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават разнообразни по-леки дълготрайни проблеми, които с съответна ранна намеса са преодолими.

Всеки може да се включи в акцията „ Големи чудеса за дребните герои ”, като направи своето подаяние на специфичната платформа www.donate.premature-bg.com или с SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777 за клиенти на Telenor, Vivacom и A1.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР