За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове

...
За първа година държавата осигури спасители на 9 неохраняеми плажове
Коментари Харесай

Държавата осигури спасители за девет неохранявани плажове

За първа година страната обезпечи спасители на 9 неохраняеми плажове по Южното Черноморие, заяви Българска национална телевизия. Те са едни от най-посещаваните, само че през годините не са представлявали интерес за концесионерите.

Например плаж Атанасовска коса, който от доста години е неохраняем, само че всяко лято там отиват доста туристи поради спокойствието и дивата природа. За да обезпечи сигурността им, от този сезон от регионалната администрация са назначили спасители.

Още осем неохраняеми плажа по Южното Черноморие през това лято ще имат спасители. Това са плаж Корал, Иракли, Поморие-Север, Сарафово - юг, Крайморие - юг, Росенец - изток, Шофьорския плаж и Резово.

По думите на Вълчо Чолаков - регионален шеф на Бургас, организацията е такава, че от юни и септември има по един избавителен пост с двама спасители, а юли и август, когато е по-натоварено, има по два избавителни поста с по двама спасители.

За чистотата на плажовете ангажимент има съответната община, на чиято територията се намират. Администрацията би трябвало да ги обезпаразити и обезпечи хора, които да почистват линията от боклуци и водорасли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР