За палежа тече разследване, но докато резултати и мерки от

...
За палежа тече разследване, но докато резултати и мерки от
Коментари Харесай

В блока на страха в Обеля: Съсед пали асансьорите, заплашва хората да ги убие, чупи колите им

За палежа тече следствие, само че до момента в който резултати и ограничения от институциите още се чакат, мъжът продължава със закани за ликвидиране и чупене на коли.

" Той постоянно е гледал в земята, постоянно върви с шапка, бърза походка ", описват съседи.

" Много пъти съм го чувала да споделя на своята майка, че отсам жива няма да излезе, че ще я убие. Когато той възпламени асансьорите, аз го видях със личните си очи и побягнах ", споделя свидетелка.

" Отвътре се чу по какъв начин споделя: " Ще взема ножа и ще ги изколя тия ". Това е душевен тормоз - дни, месеци наред ", споделя различен комшия.

Полицията и пожарната познават добре този адрес, наричан " блока на страха " в " Обеля ".

" На два-три пъти го засичам - пред мен се качва, слиза от асансьора и копчетата горят. Пъха салфетки и ги пали. След това възпламени долу таблото с кабелите на всички малките екрани. Ако не е бил комшията от първия етаж, сме щели да изгорим като факли ", споделя Ангел Илиев.

" Пожарникарите ни споделиха, че това е човек, податлив да тръгне по етажите и да пали. И към този момент това ни беше задоволително да останем пред блока. Бяхме се евакуирали ", споделя Ивета Петрова.

Мъжът е арестуван от полицията 2 пъти за няколко часа и още веднъж пускан. Според съседи това го озлобява още повече.

Райчо Стоименов споделя, че към месец, откакто запалил асансьорите, въпросният комшия почнал да ги заплашва в близкия магазин.

" Сега ще видите какво ще се случи, ще ви наръгам, ще ви запаля, идиоти, целият блок ще изгори, ще ви лежа ". Тръгна към мен с бърза стъпка да тича и аз в суматохата си взех решение да не му откликвам, а да се прибера в магазина. И стартира - " ще те убия, ще видиш какво ще стане, ще ви запаля ", споделя Стоименов.

След сигнал до 112 полиция идва на мястото, претърсва мъжа, открива нож в него и го разпитва.

Полицията споделя, че не може да направи нищо - пуска го да се прибере в дома си. Мъжът продължава да се разхожда - несмущаван. Всяка заран като дребно увещание някой комшия намира по колата си " изненада ".

Екип на телевизията е потърсил и отговор от полицията - за какво органите на реда оставят мъжа на независимост.

" Ние не можем да лишаваме от независимост хора макар упованията на обществото, че полицията може да го прави. Ако има детайл на подценяване, само че това е доста субективно, доколкото всеки човек в даден миг може да подцени избрана обстановка. Претоварването, голямата бумащина, един редови служител на реда, каквито в тази ситуация се явяват кварталните, е сплескан. Смачкан от отговорности. Някои от тях, искрено мога да кажа, непривични и безсмислени, което пречи пък той да е пълностоен в останалата си работа. Ще ви дам напълно елементарен образец - 91 закона в страната ни принуждават да правим, ще го нарека услуги, на други министерства и държавни организации. Аз не считам, че това е обикновено, в случай, че всички тези организации и министерства разполагат с щатни чиновници, които са призвани да правят тъкмо това, което ни се разпорежда ние да правим вместо тях ", съобщи Илия Кузманов, Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Според юрист Георги Радков липсата на резултат обезверява жителите, че нищо не може да се случи. И те не подават повече сигнали, не спомагат на органите на реда, а пък самият причинител се окуражава. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР