За отровени животни сигнализираха жители на Гоце Делчев. По думите

...
За отровени животни сигнализираха жители на Гоце Делчев. По думите
Коментари Харесай

В Гоце Делчев пропищяха! Лош човек броди по нощите в града и изхвърля в контейнерите трупове

За отровени животни алармираха поданици на Гоце Делчев. По думите им става дума за минимум три котки и едно куче от породата хъски. Те са открити мъртви в централната градска част в региона на улица „ Търговска “, написа Struma.bg.

По данни на хора, които живеят и работят там, умрелите животни са били прибрани от чиновници на общинското дружество по чистотата сред 5 и 6 часа сутринта във вторник.

Едното от мъртвите котета е изхвърлено в резервоар за боклуци, настояват те. Категорични са, че някой е отровил животните и че не става дума за естествена гибел.

Йорданка Хазурова, основен експерт „ Селско стопанство “ към община Гоце Делчев, съобщи, че при нея е постъпила информация единствено за едно умряло куче от породата хъски.

„ Информацията е от мъж. Той не пристигна, с цел да подаде сигнал, а с цел да изиска помощ при извозването и загробването му. Такава, несъмнено, му бе оказана. Кучето е заровено на несъмнено за това място от екополицай от общината. Касае се за бяло хъски “, изясни Хазурова.

Тя изрази подозрение животното да е отровено, защото на метри от мястото, където е намерено, има парк, в който жителите на града разхождат домашните си любимци и дребните си деца, а до момента е нямало различен подобен сигнал.

„ Трябва да се ревизира дали кучето в действителност е отровено, къде са го водили и къде е стъпало “, добави основният експерт. По думите й, откогато тя е на този пост в администрацията, не са постъпвали сигнали за открити мъртви животни.

Припомняме, че преди няколко месеца поданици на гърменското село Скребатно се оплакаха от всеобщо тровене на домашни животни. Във всички елементи на селото бяха откривани мъртви кучета, котки, лисици и птици – общо 19 на брой. Местните хора твърдяха, че е хвърлена рискова отрова, която покосила животинчетата. Застрашена бе и сигурността на дребните деца, които играеха на открито, наоколо до умрелите животни.

Отровени кучета бяха открити и в прилежащото село Осиково.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР