За отпадането на зеления сертификат депутатът от ДБ заяви, че

...
За отпадането на зеления сертификат депутатът от ДБ заяви, че
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: По 50 човека на ден са губили живота си в изминалите 700 дни

За отпадането на зеления документ депутатът от Демократична България съобщи, че това е напълно оперативно решение на изпълнителната власт

"Вече 700 дни сме в пандемия и приблизително по 50 индивида дневно са умирали от вируса през това време ". Това сподели в ефира на „ Твоят ден “ по доктор Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демекратична България ".

Според него би трябвало да продължаваме да сме бдителни и да съблюдаваме противоепидемичните ограничения.

"Процентът на нововаксинираните внезапно спада и главната причина за това е осведомителна. Започна да се приказва, че Омикрон протича леко, което накара хората да се провиснал ", означи медикът.

Той счита, че единствено с говорене по тв приемника няма да се убедят хората да се имунизират.

"Смъртността е висока, тъй като вирусът има дълготрайни резултати, който не престават с години ", съобщи още той.

Според него зеленият документ не е е ефикасен, тъй като ограниченията към него не се съблюдават, само че решението за отпадането му би трябвало да пристигна от ръководството.

"Народното заседание не би трябвало да се меси в това. Решението за това дали да отпадне и по кое време е напълно оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация ", сподели доктор Симидчиев.

Той е безапелационен, че носенето на маски на закрито наложително би трябвало да остане.

Относно здравния съвет, иницииран от "Демократична България ", доктор Симидчиев съобщи, че той цели дълготрайно, стратегическо повлияване на развиването на опазването на здравето сред разнообразни парламенти.

"Здравният съвет, сходно на фискалния подобен, ще бъде с мандат, по-дълъг от този на Народното събрание, с цел да може политиките в опазването на здравето да имат последователност и да не започваме постоянно от нулата ", обясни доктор Симидчиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР