За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в

...
За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в
Коментари Харесай

Археологически комплекс „Калето“ в Мездра кани на традиционните Дионисиеви празници /снимки/

За осма поредна година в навечерието на Трифон Зарезан в Археологически комплекс „ Калето “ в Мездра ще се проведат обичайните Дионисиеви празници, оповестиха от администрацията в железничарския град. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс „ Калето “, а главната цел - разпространение на античната и средновековна цитадела „ Калето” като туристическа дестинация.
Дионисиеви празници 2022 ще бъдат открити с артистичната реорганизация „ Огнесъздаденият Дионис “ с детайли от древен обред за отдаване на респект към старогръцкия господ на умиращата и възраждащата се природа, на виното, лозарството и веселието, пресъздаден от Театрална група „ ТЕМП “ при Военен клуб - Враца с живописен началник и режисьор Георги Врабчев.
За край на празничната стратегия танцьорите от Ансамбъл „ Мездра “ към Народно читалище „ Просвета 1925 “ с живописен началник и хореограф Мирослав Аспарухов ще изпълнят тематична танцова комбинация, отдадена на Трифон Зарезан.
По традиция по време на събитието посетителите на комплекса ще имат опция да се стоплят с греяно вино, обезпечено от Винарна „ Типченица “.
Заповядайте на 11 февруари (петък) от 17.30 часа в Археологически комплекс „ Калето “ - Мездра, с цел да се забавляваме и веселим дружно!
Организаторите припомнят на феновете да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР