За осем жертви и девет ранени при руския обстрел съобщават

...
За осем жертви и девет ранени при руския обстрел съобщават
Коментари Харесай

Осем жертви и девет ранени при руския обстрел, поне 19 души са в неизвестност

За осем жертви и девет ранени при съветския обстрел оповестяват от украинска страна. Поне 19 души са в неопределеност. Одеса е затворена.

В Украйна към този момент работи военно състояние. То беше въведено на територията на цялата страна. В разнообразни региони не престават да се чуват гърмежи. Русия разгласи, че ще нападна единствено военни цели.

От Луганската национална република оповестиха, че са свалили два украински изтребителя. Информацията не е доказана публично.

Украйна насочи молба към Турция да затвори Босфора и Дарданелите, с цел да прекъсне връзката с Черно море. Киев прекъсна дипломатическите връзки с Москва.

След седмици на дипломатически старания, след часове на интензивни предизвестия за заплаха от война, напрежението сред Москва и Киев ескалира до краен лимит.

Малко преди 6 часа московско време, в изненадващо телевизионно послание съветският президент разгласи началото на профилирана военна интервенция в Украйна. Владимир Путин предизвести, че Москва ще отговори уверено на всеки опит за интервенция в интервенцията.

" Който се опита да ни попречи и още повече да сътвори закани за страната ни, нашият народ би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен и ще докара до такива последствия, които в никакъв случай не са изпитвани в историята ", съобщи съветският президент Владимир Путин.

Той се обърна и към украинците.

" Скъпи приятели, вашите татковци, дядовци и прадядовци не се бориха, защитавайки нашата татковина, за днешните неонацисти да завземат властта в Украйна. Вие положихте клетва за честност на украинския народ, а не на антинародна хунта, която ограбва и тормози личния си народ. Не изпълнявайте незаконните ѝ заповеди. Призовавам ви незабавно да сложите оръжие и да си отидете у дома ", добави Владимир Путин.

След обръщението на Путин последваха известия от разнообразни елементи на Украйна - за гърмежи. Включително в Киев. Украинските гранични служби оповестиха, че съветски сухопътни сили са навлезли в Украйна от няколко направления. Те оповестиха, че съветски танкове и друга тежка техника са пресекли границата в няколко северни района, както и на юг - от Крим.

Руското министерство на защитата съобщи, че съветските военни не са нанасяли удари по украински градове и че за обезвреждането на военната инфраструктура са употребявани високоточни средства.

Сирени огласят разнообразни украински градове. Още преди да настъпи сутринта, улиците на Киев се извършиха с коли. Съобщава се за дълги опашки на бензиностанции и в магазини. Украйна затвори въздушното си пространство за гражданската авиация. Като причина се показва, че има действителна заплаха за цивилните самолети.

Украинският президент прикани сънародниците си да запазят успокоение.

" Тази заран президентът Путин разгласи специфична военна интервенция в Донбас. Русия нанесе удари по нашата инфраструктура и по нашите граничари и гранични отряди. В доста градове на Украйна се чуха детонации. Налагаме военно състояние на цялата територия на нашата страна ", добави президентът на Украйна Володимир Зеленски.

По улиците на Мариупол започнаха да заемат позиции украински военни, танкове и бронирани машини. От украинското министерство на защитата оповестиха, че ще раздават оръжие на мобилизираните от запаса.

" Путин стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Мирните украински градове бяха нападнати. Това е нападателна война. Украйна ще се пази и ще завоюва. Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето да се работи е в този момент ", сподели още Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна.

Зеленски стартира построяването на анти Путин коалиция. Той разгласи, че към този момент е разговарял с американския президент и европейски водачи.

Украинският президент прикани за незабавни наказания, отбрана и финансова поддръжка за страната му, както и да бъде затворено въздушното пространство на Русия. Москва разгласи, че е затворила за мореплаване Азовско море в акваторията сред Русия и Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР