За осем дни конфликт Хамас и Ислямски джихад изстреляха около

...
За осем дни конфликт Хамас и Ислямски джихад изстреляха около
Коментари Харесай

Иранското ноу-хау за Газа

За осем дни спор Хамас и Ислямски джихад изстреляха към 3300 ракети от линията Газа по Израел. Това съставлява доста нарастване на скорострелността спрямо последните огромни конфликти сред палестинските групи и еврейската страна през 2014 година, обобщава в. " Монд ".

7 години след опустошителната въздушна и наземна интервенция на израелските сили против палестинска територия без изход на море, която е била блокирана в продължение на 17 години, Хамас освен съумя да възвърне арсенала си , само че и усили военните си качества.
 Израел порази
Израел порази " подводница " на " Хамас " край крайбрежията на Газа

Готвела терористична офанзива в израелски води

Например палестинските групи съумяха да изстрелят до 470 ракети за 24 часа, което е два пъти повече, в сравнение с през 2012 и 2014 година Според израелските служби при започване на спора те са имали ресурс от 13 хиляди ракети на склад. Включително стотици ракети със междинен и огромен обхват (над 50 км) на ирански модели или производни на модели, създадени от Иран.

Дълго време Хамас и Ислямски джихад разчитаха на вноса на ирански ракети, доставени по суша в линията Газа посредством контрабандни мрежи, работещи на границата с Египет. Връзките сред Судан и Иран принудиха Техеран да преразгледа тактиката си, фокусирайки се върху образованието на " локални " водачи и инженери и прехвърлянето на ноу-хау .
 Над 3000 ракети са изстреляни от Газа по Израел
Над 3000 ракети са изстреляни от Газа по Израел

Хамас се трансформира в цел

Този ​​модел, употребен също в Йемен и Ирак, от който са се възползвали въоръжени групировки, близки до Иран, е изобретен от някогашния водач и скришен консултант на специфични интервенции, осъществявани отвън Иран, военачалник Касем Сюлеймани, който беше погубен от американците през януари 2020 година в Багдад.

Той персонално контролираше балистичното образование на палестинците.

, изясни водачът на Ислямския джихад Зияд ал-Нахал пред иранската телевизия през февруари 2020 година - Но той не се задоволи с това, че ни изпраща оръжия, той ни даде технологията и опциите да произвеждаме тези ракети сами. Днес с горделивост оповестяваме, че линията Газа има хиляди ракети. Нашата технология е иранска , с помощта на нашите братя, уточни Зияд ал-Нахал.
 Израелски изтребители обстрелват терористични цели в Газа
Израелски изтребители обстрелват терористични цели в Газа

Акция на армията

Иранците от години образоват инженери и техници на Хамас - и в по-малка степен Ислямски джихад - в Иран. Те също по този начин разполагат експерти в линията Газа, с цел да оказват помощ на тези групи да основат индустриална база за произвеждане на лични ракети ", прибавя един израелски източник. Всъщност ракетите със междинен и огромен обхват, изстреляни от линията Газа, са в по-голямата си част свързани с ракетата " Фаджр " , създадена от Иран.

Израелската войска и службите за сигурност, сюрпризирани от офанзивата на " Хамас ", който на 10 май пое военната самодейност за първи път и изпрати десетки ракети към Йерусалим, се пробваха да нанесат удар по индустриалните мощности на ислямисткото придвижване и най-много, с цел да се отстранен " инженерите " и научните ръководители на групата.
 Нетаняху: Израел ще продължи да работи против радикали в линията Газа
Нетаняху: Израел ще продължи да работи против радикали в линията Газа

Организация на обединените нации: Преговорите са единственият излаз, ескалацията значи неконтролируема рецесия в целия район

Тел Авив разгласи елиминирането на дузина висши ръководители на Хамас, в това число Джемаа Тахла, началник на научноизследователската и развойна дейност; Сами Радван, началник на техническия отдел на военното разузнаване; Хазем Хатиб, отговарящ за производството на оръжия, и инженер Джамал Забда, началник на " индустриални " планове .

Дай на индивида риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го по какъв начин да лови риба и ще го нахраниш за цялостен живот. Тази мъдрост на Мао Дзедун иранският военачалник Амир Али Хаджизаде употребява да сътвори оръжейния капацитет на палестинските групировки от Газа, показва в. " Монд ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР