За оптимално здраве е нужно да следвате биоритъма на тялото

...
За оптимално здраве е нужно да следвате биоритъма на тялото
Коментари Харесай

За оптимално здраве е нужно да следвате своя биоритъм

За оптимално здраве е нужно да следвате биоритъма на тялото си

След стотици опити за връзката сред съня и здравето, водещи международни учени откриха какво е належащо за поддържане на оптимално здраве.

Всички взаимни отстъпки излагат тялото на риск и го вършат податливо на заболявания.

Учени са стигнали до извода, че хората би трябвало да си лягат рано и да стават преди изгрев слънце. Най-добрите часове за отмора за тялото са сред 22:00 и 6:00. Ето няколко забавни съвета за добър сън.

Лягането в среднощ или след среднощ е доста пагубно за човешкото здраве и е директна причина за доста модерни болести като сърдечно-съдови болести и рак.

Природата работи посредством прецизни ритмични кръгове, които се въздействат от въртенето на Земята, Слънцето и Луната.

Функциите на съня и будното положение са в сходство с дневните цикли на този темп.

Човешките тела, като майката природа, действат съгласно естествените цикли, физически темп, който нормално се назовава биологичен часовник или биоритъм.

Нарушаването на естествените функционалности на нашия биологичен часовник, с изключение на неправилните привички и нередовния сън, предизвикват доста разнообразни болести.

Когато телата ни са отвън баланс и не действат в естетика с природата, нищо не работи обикновено.

Това е по този начин, тъй като хормоните, химикалите и невротрансмитерите, които дефинират енергийното ни равнище, жизнеността и по какъв начин се усещаме, спим и ядем – не са синхронизирани.

С други думи, ние сме дисбалансирани и не сме в сходство с биологичния си часовник, тъй че сме в несъгласие с естествената естетика, която Майката Природа е открила.

Преди появяването на електричеството, хората са си лягали съвсем незабавно след залез слънце, както вършат съвсем всички животни (с изключение на нощните хищници). Най-доброто време за спане за тялото ни е сред 22:00 и 06:00 часа сутринта.

Биоритъм на организма
Човешкото тяло следва общия темп на природата, тъй като е построено от атоми, молекули и пространства, в които протичат същите процеси, както в природата.

Животът на нашата планета зависи директно от промяната на сезоните, дните и часовете.

През зимните и ранните пролетни месеци природата спи и човек изразходва минимум сила, до момента в който през летните и есенните месеци е противоположното.

Сутрин и денем природата се разсънва, въздухът се затопля и се раздвижва.

В резултат на това, човешкото тяло става по-активно и е склонно да гълтам и преработва храната, т.е. да получава и употребява сила.

Вечер и през нощта въздухът не се загрява и настава интервал на покой.

През този интервал тялото задейства процеса на възобновяване на структурата и настава покой.

За да може организмът да работи непрестанно, той би трябвало да е в сходство с ритъма на природата. Ако човек следва ритъма, подбуден от природата и личното си тяло, тогава най-вероятно няма да има здравословни проблеми.

Дебелото черво да вземем за пример е най-активно от 05:00 до 07:00 часа сутринта, когато екскрементите стартират да се движат надолу. Затова, това е най-подходящото време за изпразване на червата.

Най-голямата интензивност на стомаха е от 07:00 до 10:00 часа сутринта – когато е най-естественото време за хранене. След това, храната се преработва най-добре. В идващите 04:00 часа всички органи се задействат и през това време тялото се нуждае от доста храна, която елементарно и бързо се обработва.

От 14:00 до 18:00 часа е времето на най-голямата интензивност и продуктивност на индивида. Същевременно интензивно протичат процесите на преправка на храната и филтриране на организма.

В интервала от 18:00 до 22:00 часа природата се успокоява, а по този начин и тялото. Изпълнен с прекарванията от деня, човек се нуждае от покой, с цел да обработва получените от него данни. Организмът минава фаза на струпване и възобновяване. Началото на този интервал е удобно за физически извършения и края за подготовка за сън.

Ще получите най-хубава отмора, в случай че си легнете в 22:00 часа. Ако не спазвате това предписание и не си лягате в 22:00 часа, тогава съществува риск погрешно да насочите работата на тялото си.

А точно през този интервал, от 22:00 часа до 02:00 часа след среднощ, апетитът се задейства още веднъж и в случай че го последвате, ще получите нарушаване в обмена на субстанции в организма.

Вижте още: Лек при гастрит и стомашни болки, оказва помощ за 3 дни!

От 02:00 часа до 06:00 часа сутринта тялото се прочиства и по тази причина през този интервал изпитвате естествена потребност от пречистване на пикочния мехур и червата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР