За опити да се купуват гласове сред 18-годишни младежи, които

...
За опити да се купуват гласове сред 18-годишни младежи, които
Коментари Харесай

Стела Николова алармира за опити за търговия с гласове в елитна гимназия във Варна

За опити да се купуват гласове измежду 18-годишни младежи, които ще отидат до урните за първи път, сигнализира в изявление за Дарик Стела Николова, претендент за народен представител от Демократична България за 3 МИР Варна. По думите на Николова, възпитаници от елитна варненска гимназия получавали известие в Snapchat с предложение да гласоподават за избрана партия и преференция против 50 лв.. Съобщенията, които изчезвали след броени минути поради спецификата на приложението и по тази причина не могат да бъдат потвърдени, били от техни връстници.

Сигнал за такова действие подал до Николова засегнат родител, а тя е уведомила регионалния шеф за нарушаването и чака от него съответни дейности.

„ Купувачите на гласове са станали извънредно изобретателни и към този момент са стигнали до гимназиите при най-младите гласоподаватели ”, разяснява тя в ефира на Дарик радио, само че не посочи за коя партия е било предлагането.

Стела Николова, която е втора във варненската листа на Демократична България, показа, че от предходната година към този момент е член на Политическа партия „ Да, България ”, тъй като там е намерила съидейници и е припознала своите визии точно в тази групировка.

„ Работата на политиците е да обяснят на хората какъв брой е значимо да се гласоподава на тези избори, с цел да могат да се одобряват нужните закони за работа по Плана за възобновяване и резистентност ”, сподели Николова, която е оптимист, че новият парламент ще успее да сформира постоянно държавно управление.

Самата Николова ще постави старания за промени в закона за устройство на териториите, с цел да бъде лимитирано презастрояването в огромните градове, най-много във Варна.

Целият диалог със Стела Николова е прикачен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР