За опит за измама с помощите за бежанци от Украйна

...
За опит за измама с помощите за бежанци от Украйна
Коментари Харесай

Опит за измама с помощи за бежанци от Украйна

За опит за машинация с помощите за бежанци от Украйна заяви.

По думите на подалите сигнала подправеният апел за подпомагане бил публикуван от жена, показала се за 40-годишна украинка, избягала от войната с шестгодишното си дете. Едни от първите отзовали се да оказват помощ са хората от Националната асоциацията на доброволците в България.



Красимир Каракашев е ръководител на доброволческо формирование „ Мейдей “-Пловдив. Той споделя, че получил информация за жена, която има потребност от хранителни артикули. Тя самата изпратила лист, който включвал хранителни запаси за към седмица.



С още доброволци купуват всичко належащо и оставят в магазина 250 лв.. Свързват се още веднъж с дамата. След като схваща, че желаят да доставят помощта на място, а не посредством пощальон, тя декларирала, че украинката и детето й са към този момент в асеновградското село Кочево. Там обаче не ги откриват. И отиват на в началото посочения адрес, бл. 4-ти в жилищен регион “Тракия “.



Търсят дамата, представящата се като Силвия Крумова. Живущите в блока отхвърлят да познават такава жена. А тя стопира да подвига телефона си. Ние също я търсим. По-късно доброволците схващат, че това е лъжлива скица.

„ Оказа се, че това е специалността на тази жена - измами. Това е доста долна и гадна постъпка още повече, когато хора от Украйна фактически се нуждаят от такава помощ в този момент”, счита Красимир Каракашев.

Мъжът ще подаде тъжба в полицията, а закупените хранителни артикули към този момент е дал на организация, която доставя помощи за Украйна.

От 24 февруари до 6 март 2022 година в това число на всички гранични пунктове в България са влезнали над 38 000 украински жители, по данни на „ Гранична полиция”. Излезли са над 17 000 души. На територията на нашата страна все още са останали към 21 000 украинци, бягащи от войната. На границата са подадени 100 молби за филантропична протекция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР