За онлайн тормоз със сексуален подтекст над репортер на Господари

...
За онлайн тормоз със сексуален подтекст над репортер на Господари
Коментари Харесай

Репортер на Господари на ефира алармира за тормоз със секс обяви заради репортажи |

За онлайн тормоз със полов подтекст над кореспондент на " Господари на ефира " сигнализираха от предаването.

Обект на издевателството е репортерът Виктория Симеонова, която прави серия от репортажи за финансова пирамида. Тя е подала сигнал до ГДБОП и до Асоциацията на европейските журналисти-България, откакто фотоси от персоналния ѝ профил в обществените мрежи, както и телефонният ѝ номер са били оповестени в уеб сайтове за платени полови услуги, в резултат на което от дни получава и нецензурни позвънявания и известия . Стигнало се е до там, че от нейния телефон да се поръчват и продукти от секс магазини.

От предаването считат, че историята на следствието, по което сега Виктория работи, е причина за грозните офанзиви. Ето какво описват оттова:

През 2013 година финансовият брокер „ Глобал Маркетс “ беше обект на следствие от ДАНС поради „ всяване на банкова суматоха “, а лицензът на компанията беше лишен от Комисията за финансов контрол. Години по-късно, през 2018 година в „ Господари на ефира “ бяха показани историите на наранени от активността на „ Интерактив кампъни “ – тогавашното ново име на „ Глобал Маркетс “. Прокуратурата образува пет досъдебни производства по случая, даде обещание инспекции и обвинявания при събиране на задоволително доказателства.

През 2020 още излъгани по същата скица алармираха на „ Господарите “ за новите имена, с които финансовата пирамида работи: „ Финанс Инженеринг “, „ Фин Инженеринг “, „ Позитива “, „ Прогресива “, „ Алтернатива “, „ Капитал инженеринг “ и още сходни имена, с които финансовите брокери се показват. Зад всички тези компании стоят Кирил Джабаров и Йордан Моллов – макар че е процедура публично в управителния съвет на фирмите да се вписват други имена. Нито една от компаниите, обвързани с към този момент познатата скица, няма лиценз от Комисията за финансов контрол и от Българската национална банка. Сред новите потърпевши има хора, вложили шестцифрени суми, които към този момент са изгубили религия в институциите. Само към „ Господарите “ досега са се обърнали хора, вложили общо повече от 700 000 лв. във финансовата пирамида. Важно е да се означи, че за прикриване на злоупотребите се трансформират освен имената на компаниите, само че и на физическите лица, работещи в офиса на компанията на бул. „ България “ 51 в столицата. Има данни, че същата пирамида работи и в Гърция, Македония и Сърбия, а в Румъния активността е била прекъсната през 2019 година след акция на управляващите.

Интересен нов подробност към финансовата пирамида е медийната група, с която си служат против всеки, решил да подаде тъжба против тях в полицията или прокуратурата. Клевети по адрес на засегнатите се популяризират от месеци от уеб сайтове, в чиито директорски съвет влиза шеф на една от фирмите-част от схемата. Това са уеб страниците crimes.bg, kliuki.bg, kliuki.ws, hotarena.net и mreja.bg.

Скрити камери от срещи на наранени с представители на компанията демонстрираха по какъв начин мнимите финансови брокери примамват жертвите си да влагат още средства и ги убеждават да не упорстват да изтеглят средствата си.

След като при първия опит на екипа на „ Господарите “ да се срещне с управлението на пирамидата, това не се случи, на идващия ден репортерът Виктория Симеонова получи покана от представяща се като помощник на Йордан Моллов. На мястото на срещата вместо Моллов, екипът беше посрещнат от кореспондент и оператор на crimes.bg. Специално за тази среща на вратите на офиса на „ Гранд Спот Маркет “ – следващата нова компания от пирамидата, екипът на „ Господарите “ откри разпечатки на разгласи в уеб сайтове за полови услуги с телефона и фотосите на Виктория Симеонова. Грозната подигравка продължава и дни по-късно с позвънявания по телефона и СМС-и с нецензурно наличие, за които репортерът е подал тъжба в ГДБОП. От уеб страниците, където са качени обявите, реагират бързо и ги смъкват след молба от страна на екипа, само че това не значи, че мигновено не се качват нови разгласи в други уеб сайтове за тормоз над репортера поради работата му по тематиката.

Въпреки дългогодишната работа на „ Господарите “ по тематиката и многочислените тъжби, подадени до Прокуратурата, досега не се вижда институциите да работят по тези сигнали – точно това стимулира стоящите зад финансовата пирамида да не престават с измамите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР