За около две-три седмици престанах да си причинявам големите“ български

...
За около две-три седмици престанах да си причинявам големите“ български
Коментари Харесай

В огледалото на БГ-медиите: истината вече няма абсолютно никакво значение

За към две-три седмици престанах да си предизвиквам „ огромните “ български ТВ- и радиостанции. Просто не можех повече, физически не можех на всеки час да гледам/слушам пропагандата на следващия съветски сътрудник, газпромски съдружник, ноторен измамник, прононсиран апаш или на съответния „ -лизатор “, свеждащ непознати мисли с месиански жар против някое и друго Порше.

Не знам дали в миналото са ви обгазявали с противотанкова димка, само че тъкмо това възприятие си припомних в предколедната седмица. Запуших отворите на този медиен пушек и изплувах към чистия въздух, в който битуват същински огромните международни медии. В продължение на няколко седмици заживях в действителния свят и научих ужасно доста неща. Оня ден взех решение да се потопя назад в тукашната отрова, с цел да видя какво се е случвало.
Истината вeче няма никакво значение
Видях - нищо. Пред погледа ми дефилираха все същите изумително грозни типажи, продължаващи да приказват изумително грозните си неща, страховито въртейки очи. Като се вгледах, обаче, видях и нещо ново: до момента в който ме е нямало са вдигнали интензитета с още едно равнище нагоре. Истината към този момент няма безусловно никакво значение и към нея не се реферира даже косвено; лъжите са откровени и оголени. Първите неща, които чух, бяха: не Газпром е спрял газа за България, а Кирил Петков; нито една стотинка на българския поданик не е отишъл за градежа на „ Руски поток “; отвън жълтите павета нямало хляб; нито един лев не бил откраднат от автомагистрала Хемус; служебното държавно управление било свалило цената на бензина. По-нататък разбрах, че в Пловдив ГЕРБ и Българска социалистическа партия се готвят да подарят на почетния съветски консул Гергов остатъците от Панаира, и че Националното радио продължава да черпи своите вести от ТАСС и РИА-Новости.

Там, някъде доста надалеч, в действителния свят, е имало триумфална тирада на Зеленски пред двете камари на американския Конгрес, която тирада съществени хора съпоставят с онази на Чърчил от края на 1941 година. Там, някъде доста надалеч, инфлацията пада дружно с цените на газа, а стопанските системи порастват. Пак там, някъде си, всички стопират всевъзможен импорт на съветски газ и петрол.

Наистина рових, с цел да намеря в българските ТВ- и радио(точки) съществени разбори на тези страни на обстановката у нас, които разкриват, че въпреки всичко сме част от „ там някъде “ и по тази причина ставащото там се случва и тук. Имаме, да вземем за пример, 20 % растеж на стопанската система откак Борисов не е на власт. Нула коментар. Няма безработица. Нула коментар. Имаме най-бързия растеж на индустриално произвеждане в Европейски Съюз. Нула коментар. Спада инфлацията и цената на газа. Нула коментар. Зеленски бил в Конгреса? Не – Путин и Шойгу били споделили мъдри мисли.
Все по-истеричен звук, токсично говорене
Българските медии уверено са обърнали тил на действителния свят и се пробват да го заместят с токсичен двойник – както посредством подбора на „ новините “ и политиците, по този начин и посредством подбора на „ -лизаторите “. Тонът става все по-истеричен, а говоренето – все по-токсично. Това е обединен развой, една цялостна система от дейности, която води нанякъде – има някаква лична цел.

Цялостното запознаване с водещите български медии разкрива тази цел с лекота; въпреки всичко те са към този момент на такова примитивно, в действителност троглодитско равнище, че не прикриват с никакви елегантности цялостното желание. А то е следното: България да бъде оптимално отдалечена от европейската цивилизация и от нейните организационни носители - Европейски Съюз и НАТО; България да бъде отначало обвързана, в оптимално вероятната в актуалната обстановка степен, с съветски субекти и ползи.

Оттласкването от НАТО и Европейски Съюз и влизането оптимално дълбоко в орбитата на Кремъл е това, с което се занимават политическите сили на остарелия ред: Румен Радев, служебното държавно управление, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Български напредък ", както и тяхната „ -лизаторска “ клиентела. Медиите са впрегнати в това тъкмо занятие, за реализиране на тъкмо неговите цели. Тъй като нито международната, нито даже българската обстановка разрешават действителен триумф на сходно начинание, говорът става все по-зъл, тембърът – все по-истеричен, а лъжите – все по-брутални.
Отровен медиен дим
Ако не вярвате, направете си следния опит. Чуйте който и да е представител на остарелия ред или на „ -лизаторите “ (мен в главните медии няма да ме видите, нито чуете). Задайте си мислено следните въпроси: Онова, което този/тази приказва, доближава ли ни или ни отдалечава от Европейски Съюз и НАТО? Онова, което този/тази приказва, доближава ли ни или отдалечава от ползите на Владимир Путин? Можете да си извършите и табличка, в която да нанасяте чавки в съответните квадратчета. Когато най-после теглите чертата, резултатът въобще няма да е неочакван.

След като толкоз елементарно разбрах какво става, не знам дали имам силите да продължа да поемам дъх отровния дим на „ огромните “ български медии. Най-вероятно ще се върна към международните, където най-малко може да се диша. Ще забележим в околните дни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР