За около 3 години 5 млрд. лв. от парите на

...
За около 3 години 5 млрд. лв. от парите на
Коментари Харесай

Манолова: Фрапантно заобикаляне на закона с позоваване на ”европейски правила”

За към 3 години 5 милиарда лева от парите на данъкоплатците са дадени на държавното " Автомагистрали " ЕАД с... 41 строителни служащи, 131 камиона, 13 багера, 2 влекача и... 3 дрона. Да строи автомагистрали и пътища и да укрепва 74 свлачища.

87 % от тази активност се преотдава на лист с близки компании. 87 %! Без публични поръчки. С така наречен " ин хаус " процедури.

Тези близки компании получават 1,206 милиарда лева предплатени заплащания. Без критерии, по някакви вътрешни правила.

И тези компании не поемат никакви гаранции за действия. Защо? Зщото са с контракти за... наем на техника, доставка на материали и обособени действия. Тоест, строят на процедура, само че на хартия... отдават чартърен камиони. Затова въобще не поражда правно съображение за тях да поемат гаранции за строителството. Перфектна скица с парите на всички българи ли е това, попитахме министър Аврамова.

С кого са направени застраховки също не беше обявено.
Фрапантно заобикаляне на закона с позоваване на... " европейски правила ". Законно ли е? А морално ли е, попита комисията.

Ще предадем документите на прокуратурата и АДФИ. И на служебните министри. Хората желаят да чуят по какъв начин са изхарчени техните 5 милиарда лева

Мая Манолова, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР