„За обществото не бива да е тайна, че Българският спортен

...
„За обществото не бива да е тайна, че Българският спортен
Коментари Харесай

Радостин Василев: Има мафия в българския спорт. Тотото е касичка не на една партия

„ За обществото не трябва да е загадка, че Българският състезателен тотализатор е партийна касичка и то не на една партия. Използван е, с цел да запълва медиен, финансов комфорт по време и преди избори, също и бизнес комфорт “, изясни той, като не назова съответно кои партии има поради.

„ Не съм сменил още управлението на тотализатора, не знам още в елементи. Директно финансиране на политически партии не може да се прави, само че посредством обръчи от компании може да се насочват пари към партии. След като новото управление влезе в ръководството ще има конференция “, сподели още Радостин Василев.

„ Двама от членовете на тотото са персонални сътрудници на фрагменти на някогашния министър председател. Това е много сериозна политизация. Когато назначих управлението на тотализатора, аз се вълнувах първо от тяхната експертиза. Бъдещият изпълнителен шеф не се е занимавал с политика, човек, който има храброст, с цел да поеме тотализатора. На срещата Йолов сподели, че не желае да застане до министъра, тъй като политическата му принадлежност е ГЕРБ “, изясни министърът.

От думите му стана ясно, че с повече от 100 млн. лв. ще бъде повишен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 огромни инфраструктурни плана.

„ В централен бюджет тази година ще бъдат планувани още 100 млн. лв. за инфраструктурни планове, свързани със спорта, което прави повече от 100% нарастване за бюджета за спорт. С Асен Василев сме го прецизирали. Тези още 100 млн. лв. през юни, в случай че се наложи, ще „ светнат “, с цел да ги видят всички жители. 15 млн. лв. са за залата в Бургас. Тя би трябвало да бъде приключена, само че не преди да минат всички институции у нас и да видят за какво е „ глътнала “ 65 млн. лв.. Останалите 2 млн. лв., които остават, са за планиране на два плана с обща стойност стотици милиони “, изясни Василев.

Той посочи още, че е изгладил връзките с президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева и Радостин Василев влязоха в словесна престрелка преди дни поради финансирането на федерацията, а след диалози заявиха, че ще продължат да работят дружно.

„ Думата „ комфорт “ беше употребена от мен във връзка срещата с федерациите, които са от Първа категория - олимпийските федерации и груповите спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която сподели, че нейната федерация не се е употребила с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е обвързвано с резултатите, които реализира. Това е справедлив критерии и ние не можем да го отречем никога. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт. Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани и на фона на останали федерации за спортове, които са обичайни, комфортът е доста огромен там. Аз нямам доверие тя да се дефинира като „ угодничав прислужник на мафията “. Не съм имал нея поради. Кранчетата стопират. Рязко, а не поетапно “, безапелационен бе министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР