За обикновения потребител, техниката никога не е била по-добра и

...
За обикновения потребител, техниката никога не е била по-добра и
Коментари Харесай

Най-добрата техника на 2017-та година – част 2

За елементарния консуматор, техниката в никакъв случай не е била по-добра и по-разнообразна. Всъщност, с помощта на обилие от професионални и потребителски ревюта, елементарния консуматор получава самобитна отбрана против шлаката на хай-тек продукцията. Уловката? На пазара има толкоз доста техника, че от време на време самия избор е мъчно и времеемко занятие. И тук се намесваме ние!

В първия материал за най-хубавата техника появила се през миналата година разгледахме десетина продукта в разнообразни категории, всеки от които е израз на качеството и възхода на новите технологии. Сега продължаваме тематиката.

Безжични слушалки Bowers & Wilkins P7 Wireless
Живеем в ерата на безжичните слушалки. Благодарение на технологии като aptX, все по-малко аргументи има да се занимавате с жични слушалки. Вероятно някои от вас ще упорстват за подобаващ усилвател и избрана специфичност по хардуера, само че за 90 % от тези, които желаят страховит тон, надеждност и улеснение, безжичните слушалки са божи подарък.

Прочетете още: Социалните платформи са рискови за плурализма в обществото и би трябвало да се контролират

Bowers & Wilkins връхлетяха върху премиум аудио нишата с тяхната P серия, а през 2017-та показаха P7 (наследник на P5) и още веднъж завоюваха сърцата и ушите ни. P7 Wireless дават съвършено уравновесен тон и батерия задоволителна за 17 часа работа, което е изцяло задоволително по всички стандарти. Нещото, което в действителност впечатлява е качеството на направа на слушалките – от P7 Wireless струи класа и надеждност.
Стрийминг устройство Roku Streaming Stick Plus
Най-големите имена при стрийминг устройствата – Amazon, Roku, Гугъл и Apple – всички направиха огромен подтик към 4K през 2017-та. Повечето от 4K стрийминг продуктите им са относително идентични и заради тази причина има едвам няколко параметъра, които ги отличават едни от други: цена, HDR съгласуемост, поддържани приложения и интерфейс.

За нас Roku Streaming Stick Plus стои над всякаква конкуренция по тези индикатори. Поддържа общо взето всяка стрийминг услуга, за която можете да се сетите (от YouTube, Netflix и Amazon до Hulu и HBO Now), а и не приоритизира обещано наличие, както прави Amazon Fire TV 4K в услуга на Amazon наличието. Освен това има поддръжка на HDR10 (уви, не и на Dolby Vision) и доста приятна и лесна за прилагане операционна система. О, да, и коства под 70 $, което си е напряко грабеж.

Умна колонка Amazon Echo (2nd-Gen)
Ако има нещо, в което сме сигурни, то е, че умните колонки и борбата за интелигентен домакински помощник ще е една от най-ожесточените на хай-тек пазара през идващите години. По време на тестванията ни на второто потомство Amazon Echo не останахме впечатлени от подобренията при звука по отношение на предходното потомство, само че при солидното и непрестанно събаряне на цената с 50 %, нямаше по какъв начин да не повдигнем вежди. Подобни ходове, на процедура подсигуряват на Amazon място във всеки дом, стига компанията да продължи да развива Echo, да го прави все по-полезен и интелигентен. Не бихме се изненадали, даже в случай че Amazon раздадат на Prime потребителите си безвъзмезден Echo Dot (малкото братче на Echo), с цел да усилят фрапантно въздействието на марката.

Ако се чувствате подготвени за първата си интелигентна колонка, то 100-те $ за второто потомство Amazon Echo, си костват всяка стотинка.

Соларен комплект BioLite Solar Home 620
Може би сте чували за BioLite и техните бездимни барбекюта, които се зареждат само с дървени клечки, само че и служат като зарядна станция за дребни джаджи. Компанията съществено навлиза измежду разрастващите се пазари, където силата е ъгъл, а в следствие, здравните проблеми са напълно същински и съществени. Бездимните, енергопроизвеждащи барбекюта са огромна част от проекта (макар да са осезамо по-големи от разновидностите за крайни потребители), както и дребните, лесни за инсталиране слънчеви панели. Оказва се, че тези дребни слънчеви панели са идеални за осветяване (три крушки), MP3/FM радио и зарядна станция за USB джаджи. SolarHome 620 е първият артикул от новата серия предопределена за крайния консуматор. Първите броики бяха разграбени в границите на часове, само че в случай че в този момент извършите поръчка, ще получите своята численост преди началото на пролетта.

Пречиствател на въздуха Molekule
Обикновените пречистватели на въздуха разчитат на HEPA филтри, които са артикул от ерата на плана Манхатън (кодовото наименование на плана за основаване на първите в света нуклеарни оръжия, сбъднат в Съединени американски щати през Втората международна война); само че те и не са се трансформирали изключително от този момент. Molekule е план финансиран от EPA и министерството на защитата на Съединени американски щати и е заслужен правоприемник на HEPA. Всъщност, дотолкоз " заслужен ", че това е един от най-впечатляващите артикули в листата ни. Защо?

Molekule разчита на патентованата технология PECO (Photo Electrochemical Oxidation – фотоелектрохимична оксидация), която отстрани замърсяването на въздуха в затворени пространства на молекулярно равнище. Според данни на компанията производител, Molekule може да отстрани замърсители 1000 пъти по-малки от тези, с които се оправят стандартните въздушни пречистватели.

За наше огромно страдание, Molekule не се продава отвън рамките на Съединени американски щати, само че мощно се надяваме това да се промени през новата година.

Спортен часовник Suunto Spartan Sport Wrist HR
Spartan Sport Wrist HR е първият опит на Suunto в областта на мониторинга на пулса през китката. Бранда дълго време страни от HR технологията, просто тъй като е пословично неточна когато става въпрос за спортно натоварване и... китка. Сега обаче, технологиите за премерване на пулса са дотолкоз напреднали, че финландската компания се усеща удобно да я вкарат в Spartan – един от най-хубавите модели спортни GPS часовници на пазара.

Ако сте съществени на тематика спорт и имате потребност от в действителност точни данни във допустимо най-малкия и най-достъпния пакет, това е вашата фитнес джаджа. Ако желаете да разберете какъв брой стъпки сте създали денем или какъв брой стъпала сте изкачили за последния месец, то на пазара има задоволително избор в това направление (включително и значително мобилни приложения).

Умни лампи LIFX Mini Day & Dusk Bulb
LIFX са основателите на първите интелигентни Wi-Fi многоцветни LED лампи. През 2017-та разшириха продуктовата си серия с три нови " мини " разновидността. При цена от 35 евро, LIFX Mini коства 10 евро по-малко от флагшип лампата LIFX, само че поддържа всички екстри на по-големия си брат, като разнообразни нюанси на бялото и цялостен набор на даден цвят.

В това отношение другият модел LIFX Mini Day & Dusk изостава, само че предлага нещо забавно в подмяна - според от естественото осветление на стаята, крушката самокалибрира яркостта и температурата на светлината. Освен това, какво би била една интелигентна крушка, в случай че не поддържа Apple HomeKit, Amazon Alexa, Гугъл Assistant, както и операционните системи iOS, Android и Windows 10. Не на последно място, в случай че LIFX Mini Day & Dusk свети по три часа дневно, няма да ви се наложи да я сменяте в идващите 23 години.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР