За обикновените геймъри и компютърните ентусиасти графичната архитектура Nvidia Maxwell

...
За обикновените геймъри и компютърните ентусиасти графичната архитектура Nvidia Maxwell
Коментари Харесай

Графичната архитектура Maxwell на Nvidia отпразнува своята 10-та годишнина

За елементарните геймъри и компютърните запалянковци графичната архитектура Nvidia Maxwell е известна най-много като основа на серията видеокарти GeForce GTX 900. Нейният автентичен дебют обаче се състоя малко по-рано. В началото Nvidia реши да я тества в моделите от начално равнище GeForce GTX 750 (Ti). Тяхната премиера се състоя на 18 февруари 2014 година С други думи, графичната архитектура Nvidia Maxwell означи своята 10-годишнина ден по-рано!

Графичните карти Maxwell на Nvidia се помнят освен поради забележимото повишение на продуктивността по отношение на предшествениците им с архитектура Kepler. Много звук провокира обстановката към видеобуфера на GeForce GTX 970. В маркетинговите материали на Nvidia бе оповестено съществуването на 4 GB оперативна памет. Но в реалност се оказа, че това са 3,5 GB бърза и 0,5 GB извънредно мудна GDDR5 памет. Недоволните купувачи подадоха правосъден иск против „ зелената “ компания, която в последна сметка се съгласи да заплати по 30 $. Но единствено в Съединени американски щати.

Не можем да не си спомним и за водещите 3D графични ускорители Maxwell: GeForce GTX Titan X и GeForce GTX 980 Ti. И двата модела бяха основани на чипа Nvidia GM200 (съответно с 3072 и 2816 CUDA ядра) и се трансфораха в новите топ артикули на Nvidia за първата половина на 2015 година GeForce GTX Titan X можеше да се похвали и с 12 GB буфер, до момента в който GeForce GTX 980 Ti беше оборудвана с 6 GB GDDR5 памет.

През 2016 година графичните ускорители Nvidia Maxwell бяха сменени от видеокартите с архитектура Pascal. Те донесоха огромен скок в продуктивността и се радваха на голямо търсене както измежду геймърите, по този начин и измежду криптоминьорите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР