За няколко години дигиталния маркетинг рязко еволюира. Вече не става

...
За няколко години дигиталния маркетинг рязко еволюира. Вече не става
Коментари Харесай

Уеб роботът - пръв помощник за дигиталните маркетингови кампании

За няколко години цифровия маркетинг внезапно еволюира. Вече не става въпрос за потребление на верните основни думи и постоянно издание на качествено наличие. Много нови детайли като потребителско преживяване, локално SEO, техническо SEO и други към този момент играят роля за цялостния ви маркетингов триумф. Инструменти като лог анализатори и роботи за уеб страници към този момент са нужни, с цел да поддържате преимущество пред конкуренцията. 

Какво съставляват уеб роботът? Това е инструмент, който събира наличие онлайн, с цел да построи база данни за спомагателен разбор. Те проучват хаштагове и основни думи, индексират URL адресите и наличието, ревизират дали връзките са обновени, класират страниците и други Можете да употребявате събраните данни за няколко цели.

Намиране на евентуални клиенти

Имате ли B2B компания, която оказва помощ на други компании да основават качествено наличие? Ако е по този начин, би трябвало да знаете по кое време други компании желаят да наемат създатели на наличие, с цел да можете да се свържете с тях. Можете да намерите тази информация на уеб сайтове за намиране на работа, LinkedIn и др. Помислете какъв брой време ще ви отнеме, с цел да намерите уеб сайтове ръчно и да съберете скъпите данни и общото количество стрес, с който ще се сблъскате. Данните могат да бъдат налични по-рано и във формат, който можете елементарно да употребявате и разбирате с уеб роботите.

Анализ на съперниците

Уеб роботите са изключително потребни при събирането на информация за вашата конкуренция. Опитът за събиране на данни за съперници, като ръчно ценообразуване, лишава доста време, особено в случай че имате няколко от тях. Вашите екипи за разработка, продажби и маркетинг могат да получат обилни преимущества с уеб роботите. Това ще ви даде благоприятни условия да прегледате какво работи за вашата конкуренция и какво не, тъй че можете да приложите тези уроци към личните си старания.

Бъдете в крайник с тенденциите 

Осигуряването на най-новата информация ви дава доста преимущество пред конкуренцията. Когато получите достъп до най-новите трендове, ще знаете от какво се нуждаят съществуващите ви клиенти и към какви нови сегменти би трябвало да се насочите. Използването на уеб роботите прави процеса бърз и елементарен, като те събират информацията и я правят достъпна за вас на едно място.

Отзиви за марка и конкуренти 

Когато се стигне до това, множеството клиенти няма да ви дадат подробна противоположна връзка. Дори когато го вършат, това може да не предлага огромна стойност. Можете да събирате мнения, изявления и мнения във външни конгреси и уеб страници с уеб роботи. Можете също да събирате мнения за вашата конкуренция. Най-добрата част от потреблението на уеб роботите за тази цел е, че получавате достоверна противоположна връзка. Това е скъпа информация за вашия продуктов и маркетингов екип. Ще разберете какво работи за вас и за конкуренцията.

Уеб роботите могат да бъдат основна част от вашия цифров маркетингов проект. Ако не сте ги употребявали в предишното, в този момент е подобаващ миг да ги изпробвате за вашия бизнес. 

Източник: Питър Рослер за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР