За някои поддържането на перфектна форма е равнозначно на дълги

...
За някои поддържането на перфектна форма е равнозначно на дълги
Коментари Харесай

Най-забавният начин да влезем във форма

За някои поддържането на съвършена форма е равнозначно на дълги и скучни часове във фитнес залата, за които все не се намира нужната мотивация. Но спортът може да бъде и занимателен, в случай че се насочим към зумбата.

Зумбата е групова кардио подготовка, упражненията при която се извършват под звуците на ритмична музика. Измислена от е от колумбийския хореограф Алберто Перез през 90-те години на предишния век. Той не помни касетата с обичайните песни за аеробика и опитва на ритмите на салса.

Така един несъзнателен пропуск води до това през днешния ден по целия свят да упражняват зумба. Манията по тази по-различна подготовка се дължи освен на съчетаването на извършения с песни от разнообразни стилове, само че и на всички изгоди, които носи.
 Снимка 436133

Калории

Зумбата е дейна подготовка и като такава ни подсигурява изгарянето на сред 600 и 1000 калории за час . С другите шпации на активност, зумбата задейства горенето на мазнини във всички елементи от тялото. От раменете до стъпалата - всичко се раздвижва в ритъма на музиката.

Координация

Тук придвижванията с краката и ръцете са доста, интензивни и в разнообразни направления, което ни прави по-координирани и съсредоточени.

Пулс

При аеробиката един от търсените резултати са интервалите в пулса - увеличение и понижаване. Ускореният пулс се реализира доста по-бързо и елементарно със зумбата. Той прави естествени по-бързите придвижвания на тялото, а с тях се изпотяваме и отслабваме много повече.
 Снимка 436131

Освен това, ускореният пулс покачва равнището на О2, което отива към мозъка по време на подготовка, а оттова и нашата устойчивост.

Настроение

Зумбата е съвършеният метод да поддържаме освен физически тонус, само че и положително въодушевление. Освен потвърдения резултат на спорта, който усилва равнищата на серотонин в организма, тук имаме и чисто психологическия резултат на музиката.
 Списъците, спортът, вярното хранене и дребните трикове, с които поумняваме
Малките трикове, с които поумняваме

Започваме още от през днешния ден

Така една подготовка в края на работния ден е съвършеният метод да се избавим от напрежението и напрежението, написа WebMD.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР