За новото BMW Серия 2 Актив Турър са характерни пространствената функционалност, типичната

...
За новото BMW Серия 2 Актив Турър са
характерни пространствената
функционалност, типичната
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 2 Актив Турър

За новото BMW Серия 2 Актив Турър са характерни пространствената функционалност, типичната за марката радост от шофирането и изключително напредничавата устременост. Второто поколение на модела на спортния всестранен гений в премиум компактния сегмент се отличава с подчертано динамичен и експресивен дизайн в ясния език на формите на BMW. Неговият фундаментално осъвременен интериор съчетава гъвкавите благоприятни условия за ползване с съвременна геометрия и BMW Curved Display в стила на BMW iX. Освен това новото BMW Серия 2 Актив Турър е и пионер по повод на иновациите при задвижването, асистиращите системи, ръководството и свързаността.

Опростената функционалност, прогресивните характерности и изключителното, значително по-всеобхватно по отношение на предходния модел серийно съоръжение вършат новото BMW Серия 2 Актив Турър изключително атрактивно за активните, начин на живот насочени целеви групи. При въвеждането на пазара през февруари 2022 година ще се оферират 4 варианта на модела с предно задвижване и мощност от 100 кВт/136 к.с. до 160 кВт/218 к.с. Автомобилната архитектура модела, произвеждан в завода на BMW Group в Лайпциг, е насочена както към мотори с вътрешно горене, по този начин и към електрифицирани задвижвания. Няколко месеца след дебюта гамата ще бъде разширена с два Plug-in хибридни модела.

Дизайнът: съвременни характерности на кросоувър, присъща предница, динамично издължени пропорции

Външният дизайн на новото BMW Серия 2 Актив Турър съчетава начин на живот атрибутите и висококачествената хармония в модерен вариант на характерностите на кросоувър. Ясното и редуцирано оформление на повърхностите демонстрира спортен дух и самонадеяно наличие. В предната част на автомобила това е подчертано от присъщата BMW бъбрековидна решетка с по-големи размери и тесните очертания на фаровете. Новото BMW Серия 2 Актив Турър серийно се оборудва с Full LED фарове. Като алтернатива се предлагат Адаптивни LED фарове със завиващи светлини, незаслепяващи Matrix дълги светлини, както и светлини за града, магистрала и за неприятни метеорологични условия. За динамичното лъчение на силуета способстват и значително по-наклонените предни колони, издължената графика на страничните прозорци, интегрираните дръжки на вратите и тесните задни колони. Благодарение на новото оформление на вратите в региона на предните колони се оптимизира обзорът. Широката област на раменете и тесните LED задни светлини осигуряват изключително мощна визия на задната част на новото BMW Серия 2 Актив Турър. При всички модели ауспуховите накрайници на изпускателната система са интегрирани невидимо в задната ризница. В зависимост от разновидността на модела серийното съоръжение включва 16-инчови респективно 17-инчови алуминиеви джанти. Като алтернатива се оферират алуминиеви джанти с размер до 19 инча. Като алтернатива на серийното оборудване новото BMW Серия 2 Актив Турър се предлага и като Модел Luxury Line и с М Спортен пакет. Изборът от лакови покрития на каросерията включва два цвята неметалик и 9 разновидността металик.

Прогресивна премиум атмосфера и гъвкава функционалност в интериора

Размерите и гъвкавата приложимост на интериора на новото BMW Серия 2 Актив Турър се акцентират и от напълно новото оформление. Геометрията, както и множество елементи са насочени към пространствената идея на технологичния флагман BMW iX. Това създава прогресивна премиум атмосфера, чиито основни характерности са ниското арматурно табло, BMW Curved Display, „ реещият се “ подлакътник с интегриран контролен панел и поредното понижаване на броя на детайлите за ръководство. Пространството под подлакътника се използва като поделение за движимости, пред него има място за разточително големи поставки за чаши и подложка за смарт телефон с нова идея. Мобилният телефон е разположен в зрителното поле на лидера и пътника до него и като алтернатива може да бъде зареждан и безжично. На петте места за седене новото BMW Серия 2 Актив Турър осигурява осезаемо повишен спрямо предшественика комфорт при дълги пътувания. Новоразработените седалки с множество благоприятни условия за регулиране опционално се оферират с тапицерия Sensatec с перфорации респективно кожа Vernasca. Освен това като в допълнение оборудване се оферират и спортни седалки с характерно завършени бордове и област на раменете, електрически контролиране с функция Памет, както и лумбална опора и масажна функционалност. Освен това са оптимизирани както акустичният комфорт, така и отбраната на пасажерите. Интегрираната идея за пасивна сигурност е допълнена с нова интерактивна въздушна възглавница между предните седалки. За безпроблемната функционалност във всекидневието и при дълги пътувания способстват и множеството поставки, както и задните седалки с голям брой благоприятни условия за регулиране. В Cargo позицията на облегалките вместимостта на багажника може да бъде увеличена с до 90 литра. Освен това задната седалка може да бъде изместена напред с до 13 сантиметра. Благодарение на това и на сгъваемите в съотношение 40: 20: 40 облегалки на задната седалка се обезпечава приспособена към разнообразните потребности съдържимост на багажника. Тя е от 470 до 1 455 литра (BMW 218i Актив Турър, BMW 218d Актив Турър) респективно от 415 до 1 405 литра (BMW 220i Актив Турър, BMW 223i Актив Турър). Автоматичното задвижване на задния похлупак е част от серийното съоръжение. Като алтернатива се предлага теглич с електрическо задвижване.

Двузонова автоматизирана климатична инсталация, състезателен кожен волан и BMW Maps серийно

Прогресивната премиум характерност на новото BMW Серия 2 Актив Турър се подчертава и от всеобхватното серийно оборудване. То включва навигационна система BMW Maps, четири USB-C интерфейса и по един 12-волтов контакт на средната конзола и в багажника, интелигентна двузонова автоматизирана климатична инсталация, състезателен кожен волан и сензор за дъжд с автоматизирано ръководство на светлините, както и доста увеличен спрямо предходния модел брой на асистиращите системи, както и Асистент за паркиране и камера за назад виждане. Структурираните по нов метод пакети оборудване разрешават особено целенасочено индивидуализиране на автомобила. Предлага се избор от висококачествени интериорни лайстни, както и повърхности на арматурното табло и предни подлакътници във разновидността Sensatec с присъщи контрастни шевове. За повишаване на премиум характеристиките допринасят и пакета огледала, вътрешното осветление, панорамният стъклен покрив и озвучителната система Harman Kardon.

BMW Серия 2 Актив Турър: пионер на иновативните технологии на задвижването

Новото BMW Серия 2 Актив Турър има лидерска роля и във връзка с технологията на задвижването. Всеобхватно модернизираните мотори обезпечават не само по-висока наслада от шофирането при понижен разход на гориво и нездравословни излъчвания. Особено дейно работи и най-новото поколение на към този момент серийната за всички варианти на модела седемстепенна трансмисия Steptronic с два съединителя. При BMW 223i Актив Турър (среден разход на гориво: 6,6 – 6,0 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 149 –

137 г/км съгласно WLTP) и при BMW 220i Актив Турър (среден разход на гориво: 6,5 – 5,9 литра/100 км; СО2 излъчвания (комбинирани): 148 – 133 г/км според WLTP) своята премиера чества и новия вид на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Интегрираният в автоматичната трансмисия електромотор подпомага двигателя с вътрешно горене с мощността си от до 14 кВт/19 к.с. Така новото BMW 223i Актив Турър реализира мощ от 160 кВт/218 к.с. (генерирана взаимно от мотора с вътрешно горене от 150 кВт/204 к.с. и електрическото задвижване с 14 кВт/19 к.с.), задвижването на BMW 220i Актив Турър мобилизира 125 кВт/170 к.с. (генерирана съвместно от мотора с вътрешно горене от 115 кВт/156 к.с. и електрическото задвижване с до 14 кВт/19 к.с.). Освен това от въвеждането на пазара ще се предлага и BMW 218i Актив Турър с мощ 100 кВт/136 к.с. (среден разход на гориво: 6,8 – 6,2 л/100 км; СО2 излъчвания (комбинирани): 154 – 140 г/км според WLTP).

Всички бензинови мотори са оборудвани с нова технология на горенето и двойна система за впръскване на горивото. При дизеловия мотор на новото BMW 218d Актив Турър (среден разход на гориво: 5,3 – 4,8 литра/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 138 – 125 г/км съгласно WLTP) се използват бутала с усъвършенствано търкане и двустепенно свръхпълнене с турбокомпресор с нараснал коефициент на полезно деяние. Максималната мощ е 110 кВт/150 к.с.

Още през лятото на 2022 година гамата ще бъде допълнена с два Plug-in хибридни модела. Те за пръв път ще са оборудвани с технологията BMW eDrive от пето потомство, която им обезпечава оптимизирана динамика и доста увеличен електрически пробег.

Оптимизирана естетика сред състезателен дух и комфорт при дълги пътувания

Окачването на новото BMW Серия 2 Актив Турър е ориентирано към съчетаване на типичния за марката състезателен дух с убедителен комфорт на возене при всякакви обстановки на пътя. Предпоставките за това се обезпечават от конструкцията на каросерията с оптимизирано тегло и издръжливост, дългото междуосие и по-широките по отношение на предишния модел следи. Целенасочената модернизация на предното закачане с един носач и пружинна стойка и на трираменната задна ос осигурява повишаване на прецизността на кормилното ръководство и пъргавината. Сцеплението и стабилността на пътя се повишават от серийния ARB надзор на сцеплението. Другите новости включват интегрирана спирачна система и работещи в взаимозависимост от хода допълнителни амортисьори. Опционалното Адаптивно М окачване включва специфични амортисьори, спортно кормилно управление и намаляване на каросерията с 15 мм.

Новаторско многообразие от системи за автоматизирано шофиране и паркиране

За новото потомство на BMW Серия 2 Актив Турър се предлага най-големият в компактния сегмент на BMW избор от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Серийното съоръжение включва и контрол на скоростта със спирачна функционалност и предупреждение за удар начело, чиято функционалност е допълнена с регистриране на насрещното придвижване при завой наляво, както и на пешеходци и велосипедисти при завой надясно. Моделите серийно се оборудват с Асистент за паркиране включително камера за обрано виждане и помощник за придвижване на заден ход. Като алтернатива се оферират и асистент за завиване и водене в лентата, Активен контрол на скоростта с функционалност Stop & Go, активно навигационно водене, предупреждение при слизане, BMW Head-Up дисплей, както и функционалностите Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder и Remote Theft Recorder. Чрез Remote Software Upgrades е допустимо възстановяване респективно разширяване на към този момент налични функционалности, освен това посредством Functions on Demand клиентите имат опция в допълнение да изтеглят и конфигурират подбрани функции (наличността е според от монтирания в автомобила хардуер и даденостите на пазара).

Премиера за новото BMW iDrive в премиум компактния сегмент

Монтираното за пръв път в модел от компактния сегмент на BMW ново поколение на системата за ръководство iDrive е базирана на BMW Operating System 8. Тя серийно включва BMW Curved Display с съвременно графично оформление и конструкция на менюто, както и BMW Intelligent Personal Assistent с разширени възможности. Напълно дигиталната комбинация от знаци включва 10,25-инчов информативен екран и 10,7-инчов надзорен екран. Новото BMW iDrive е поредно ориентирано към управление с допиране и гласови команди. Новите My Modes комбинират настройките на автомобила със съответните преживявания в интериора. Cloud-базираната навигационна система BMW Maps може опционално да бъде допълнена с Augmented View на контролния екран. Интериорната камера разрешава фотоси за спомен и прехвърлянето на фотосите от интериора към смарт телефона на клиента. Освен това в новото BMW Серия 2 Актив Турър може да бъде използвана ориентирана към новия мобилен стандарт 5G Personal eSIM, BMW ID за индивидуализиране на потребителското изживяване, както и допълнително оптимизирана Smartphone-Integration с Apple CarPlay и Android Auto™.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР