За новия политически проект: досегашните сили доказаха, че са непригодни

...
За новия политически проект: досегашните сили доказаха, че са непригодни
Коментари Харесай

Четирима председатели на парламента с позиция за политическата ситуация у нас

За новия политически план: досегашните сили потвърдиха, че са непригодни да се оправят. Нормално е очакванията да се извърнат към новия план. Оптимист съм и влагам очаквания на този план. Това са доста интелигентни и образовани хора, носят нещо ново. Прекалено дясното и прекомерно лявото ме отблъскват. Виждам едно такова комбиниране.

Хората би трябвало да знаят, че ние им имаме вяра. Аз персонално им имам вяра и да осъзнаят голямата отговорност. Но в случай че и този път народът бъде измамен, това няма по този начин елементарно да им се елементарни.

Георги Пирински:

Не считам, че би трябвало да се приказва за виновност, би трябвало да потърсим аргументите. Много сме мощни на обвиняванията и доста слаби на самокритиката. Сегашните сили доста деликатно би трябвало да погледнат себе си. Новият парламент няма да е по-лесен, ще е по-интересен. Ако още един път ни се показа сходен парламент, това ще е с доста тежки последствия. Подрива се Народното събрание.

Наред с другото, всяка от партиите би трябвало да помислят по какъв начин ще стартира Народното събрание. Ние четиримата имаме богат опит в присъединяване на председателския съвет на Народно събрание. Това е съвет, който връща три неща-дискутира дневния ред на Народното събрание, да следи законодателството и да оказва помощ да се преодоляват спорове. Ще има и нова парламентарна група, която да намерения по какъв начин ще се впие усилието за някакво единодушие.

Моят съвет е да се престане с този жанр законотворчество.

Асен Агов:

Ние не сме обвинители, хора сме, които са претърпели нещо. Виновна е онази система на ръководство, която излъчва самовластник. Тя излъчва феодали. В момента сме на дъното на рецесията. За 20 години никой не се нае да извърши политическия преход. Едно е да извъдиш една страна от рецесията, друго е да я извадиш от политическата рецесия. Икономиката си върви. Куца ни правосъдната система. Самодържецът би трябвало да се отстрани един път вечно.

Искам да предупредя тези две момчета- да са деликатни със самооценката си.

Всички партии до момента се държаха като съпротива. Те да помислят за привикване на Народно събрание, председателския съвет и задачките, които тази коалиция би трябвало да извършва.

Трябват ни себеотрицателни политици. Отговорът чака, следва да забележим дали ще има такива. Промяната води до амортизиране на политиците.

Явор Нотев:

Въпросът кой е отговорен ни съпътства исторически без явен отговор. Ботев е попитал още кой те в тая робска люлка люлее. Този въпрос съпътства всекидневието ни, той ще съпътства и бъдещия парламент. въпрос на политическа просвета е този миг да се преодолее и да се откри решение за всички. Не си губете времето, направете нещата съществени и дълбоки, даде съвет той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР