За нова измамна схема сигнализират работодателски организации. Българи заминат организирано

...
За нова измамна схема сигнализират работодателски организации. Българи заминат организирано
Коментари Харесай

Френски гешефт: Как да получаваш над 1800 лева месечно без да работиш

За нова лъжлива скица алармират работодателски организации. Българи заминат проведено във Франция и биват назначени фиктивно във компания на минимална работна заплата. Хората би трябвало да останат там седмица, след което да се върнат в България. Тук се записват в Бюрото по труда и стартират да получават компенсации за безработица, споделя " Нова телевизия ".

При такива условия цяла година българските управляващи могат да изплащат по 1800 лева месечно. Минималната работна заплата във Франция се равнява на над 3000 лева, изясни ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България. „ Като вземем 60% от нея, се получава оптималният размер на компенсацията у нас ”, добави Васил Велев.

Адвокати провеждат схемата у нас. Подозренията са, че компаниите, които фиктивно наемат наши сънародници, са регистрирани от юристите. Според работодателите тази скица усложнява така и така сложната обстановка с намиране на личен състав у нас. Те са алармирали френския дипломат у нас, само че досега няма отговор.

Според Васил Велев българите, които получават компенсации по тази скица са хиляди, а страната е ощетена с десетки милиони левове. „ Най-голямата загуба тук не са парите, а новият морал, който се вкарва ”, счита той.

Зам.-кметът на Разлог Христо Зайков изясни, че казусът с намиране на фрагменти в региона е доста огромен. По думите му всеобщо хората желаят да работят „ на черно ”, с цел да продължат да взимат пари от Бюрото по труда.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР