За нов вид измама срещу български пенсионери съобщава БНТ. Румънци

...
За нов вид измама срещу български пенсионери съобщава БНТ. Румънци
Коментари Харесай

Румънци мамят български пенсионери с обещания за скъпи подаръци, а после ги обират

За нов тип машинация против български пенсионери оповестява Българска национална телевизия. Румънци мамят възрастни хора с обещания за скъпи дарове, а след това ги обират. Новата скица е засечена в Пловдив, където към този момент са разкрити два такива случая. Извършителите се хванати, само че от прокуратурата предизвестяват възрастните хора да не се доверяват на непознати и никога да не ги позволяват в дома си, изключително, когато са сами.

Преди дни румънец спрял колата си и попитал 83-годишен пловдивчанин за пътя до София. В знак на признателност му подарил сякаш позлатени домашен съдове. Възрастният мъж ги приел, а румънецът предложил да занесе тежкия кашон до дома му, където помолил за пари за хотел. Старецът изкарал от шкафа плик с 5500 лева, а гостът ги издърпал от ръцете му.

" Възрастният човек е почнал да го моли да му остави пари за храна, като в резултат на молбите румънецът е оставил 1200 лева, а излишък от 4300 лева е прибрал в себе си като е споделил на дядото, че поради парите ще му подари още неща, слезли са още веднъж до автомобила на причинители и му е дал възглавници и юргани ", сподели Петър Петров – областен прокурор на Пловдив.

От същата група измамници е потърпевша и 62-годишна пловдивчанка. На 7 март млад румънец я заговорил на улицата на негоден български. Казал ѝ, че за деня на дамата ще ѝ подари тенджери и тигани. Откарал я до дома й, където изискал пари за превоз. Видял къде държи спестяванията си.

" Румънският жител ѝ предложил да ѝ направи още един подарък, а точно куфарче, в което да съхранява тези пари, извадил такова и даже ѝ оказал помощ самата сума да я приберат в куфарчето и да я подредят ", сподели Мирослав Спасов – наблюдаващ прокурор.

След това помолил за чаша вода, а в същото време откраднал над 8000 лева И в двата случая парите са върнати на потърпевшите. Измамниците са арестувани, само че от прокуратурата предизвестяват хората да бъдат бдителни, защото схемата занапред добива известност в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР