За нов опит за преврат, в който е трябвало военни

...
За нов опит за преврат, в който е трябвало военни
Коментари Харесай

Режимът на Мадуро твърди, че е спрял нов преврат, целящ и убийството му

За нов опит за прелом, в който е трябвало военни да убият венецуелския президент Николас Мадуро, заяви режимът на самия Мадуро. Според информацията, превратът бил проведен от Съединени американски щати, Колумбия и Чили, само че е осуетен, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на AFP.
Според министъра на връзките на Венецуела Хорхе Родригес, в проекта са били забъркани както дейни офицери от въоръжените сили на южноамериканската страна, по този начин и такива в оставка. Заговорът е трябвало да бъде сбъднат в неделя против понеделник тази седмица, а превратаджиите да поемат ръководството.
Министърът упрекна колумбийският президент Иван Дуке, че " замисля заприказва и убийството на президента ", а също така уточни чилийския държавен глава Себастиан Пинера и съветника по национална сигурност на Белия Дом Джон Болтън като съществени фигури в заговора.
Според информация на France24 са задържани шестима души, участващи в заговора. Четирима са задържани още в края на предната седмица, което опозиционният водач Хуан Гуайдо, приет и от България за краткотраен президент на Венецуела, разгласи и добави, че няма аргументи за задържането им. Споменава се името на лейтенант Карлос Сааведра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР