За нормалното функциониране на органите в човешкото тяло се нуждаем

...
За нормалното функциониране на органите в човешкото тяло се нуждаем
Коментари Харесай

Витамин В12 бори хроничната умора и деменцията

За естественото действие на органите в човешкото тяло се нуждаем от витамини, микроелементи...

За естественото действие на органите в човешкото тяло се нуждаем от витамини, микроелементи и хранителни добавки в храната. Витамин В12 е доста значим за здравето на мозъка, нервната система, синтеза на ДНК и образуването на кръвни кафези. Използването му е основно във всяка възраст. Дори лекият недостиг на този витамин може да докара до понижаване на умствените индикатори и хронична отмалялост.

В12 е елементарно разтворим във вода. Това е единственият витамин, който е богат на минерали, да вземем за пример, съдържа доста кобалт. За това е известен и като цианокобаламин.

Ето в резюме изгодите от приема на В12:
взе участие в образуването на еритроцити - червени кръвни кафези в кръвта, които придвижват О2 в цялото тяло; виновен е за делението на клетките и синтеза на ДНК; контролира имунната система; взе участие в построяването на нервни влакна; ускорява имунитета; отстрани безсънието и оказва помощ за акомодацията на организма при внезапни промени на времетo; оказва помощ за концентрацията и обработването на огромни потоци информация; въздейства на позитивно на психоемоционалното положение, облекчава тревогата и раздразнителността; предотвратява преждевременната гибел на невроните, намалявайки риска от деменция
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР