За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и

...
За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и
Коментари Харесай

Над 2400 лв. са нужни на четиричленно домакинство за нормален живот, изчисли КНСБ

За естествен живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са нужни 2472 лв. месечно. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за третото тримесечие на годината.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 618,15 лева.

Така чистият размер на работната заплата, която получават двамата възрастни от четиричленно домакинство, би трябвало да бъде не по-ниска от 1 236 лева за всеки от тях. От КНСБ изясняват, че този растеж значително се дължи на динамичността на растежа на стоките и услугите, както и на повишаването на живота.

" Ако през 2018 година повишаването се дължи на повишаването на нехранителните артикули и услуги, то през последното тримесечие на 2019 година, повишаването се дължи на питателните артикули. Хлябът нараства с 8,1%, месото - 8%, при млечните артикули също има растеж ", разяснява основният икономист в КНСБ Виолета Иванова.

Очаквано, в София издръжката на четиричленно семейство в София е 3259 лв.. Така в столицата нужната чиста заплата за покриване на потребностите семейстовто е 1629 лв. на месец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР