За ниската си пенсия той вини именно работодателите си от

...
За ниската си пенсия той вини именно работодателите си от
Коментари Харесай

Той е легенда на БНТ, но днес едва крета с нищожна пенсия

За ниската си пенсия той вини точно работодателите си от малкия екран майка, които години наред го осигурявали на минимума

С минимална пенсия претърпява легендата Петър Вучков, който стана на 85 години на 2 септември. Любимият водещ на генерации телевизионни фенове се жалва, че макар дългогодишния си стаж на дребния екран получава едвам 523 лв. прехрана от страната, написа Ретро.

„ Малко е това. Всичко се подвига. Днес в магазина месото е 10 лв., на следващия ден е 12, след три дни 15. Заредих си колата за 20 лева – 6 литра. Е, къде да отида? “, възмущава се асът на известното предаване за многознайковци „ Минута е доста “, което бе емблематично за програмата на Българска национална телевизия.

За ниската си пенсия той вини точно работодателите си от малкия екран майка, които години наред го осигурявали на минимума. „ Нямах самочувствието, че ще доживея до 85 години, на колкото съм в този момент. Бях най-търсеният водещ. Нямах свободен ден в календара. И в този момент ме е гняв, че не съм бил обезпечаван на тавана “, прибавя тв легендата.

Животът му не е толкоз блестящ като усмивката му пред феновете. Рано изгубва брачната половинка си. Остава с двамата си дребни синове. Опитва какво ли не, даже отваря квартално магазинче и самият той продава там. Докато не среща по-младата от него Вихра, също неотдавна останала вдовица. Двамата споделят загубата, тъгата си, само че и се обичат. До през днешния ден са дружно. Отгледали са общо трима синове. Първият наследник Иван приключва постановка на монтажа и работи като компютърен експерт. Вторият – Никола, приключва фармация, брачната половинка му също. За работа в Швейцария кандидатствали в конкурс с над 100 индивида. „ Те са от един випуск. Синът ми влезе стоматология, медицина, обаче ми сподели: „ Баща ми, аз писах първа компетентност фармация “. Както си решил, сине, отвърнах аз. Твоя работа е дали ще бъдеш в този живот аптекар или доктор. За мен е значимото ти да си благополучен. Завърши с отличие – изтеглиха ги в Швейцария. Двамата със снаха ми към този момент имат личен апартамент. Работят повече от 10 години в тази компания “, хвали се тв легендата. Третият наследник Петко, който е биологично дете на Вихра, приключва счетоводство. „ Считам го за свое дете. Той е в Съединени американски щати дружно със брачната половинка си – китайката Локсий, и невероятното им дете Зоуи. Моята внучка! Дете, което свири фантастично на пиано “, споделя тв легендата.

Първата брачна половинка на Вучков умира прекомерно млада. След това водещият е бил женен за актрисата Цветана Манева, с която обаче също не съумяват да свият устойчиво фамилно гнездо и нямат наследници. От третия опит открива същинската обич в лицето на спътницата си Вихра, с която нямат формален брак, само че са повече от женени.

Въпреки че ветеранът от дребния екран живее с 4 байпаса на сърцето, проблеми със здравето за момента споделя, че няма, само че несъмнено съжалявал за бурната си младост, когато не се грижел доста за себе си. Докторите в този момент му забранявали да пие алкохол, само че за юбилея направил изключение и си сипал едно пиво за здраве.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР