За никого не е тайна, че, за съжаление, Руската православна

...
За никого не е тайна, че, за съжаление, Руската православна
Коментари Харесай

Захариева: За никого не е тайна, Руската православна църква се използва за геополитическите интереси

За никого не е загадка, че, за жалост, Руската православна черква се употребява за геополитическите ползи на Русия – за хибридни дейности, за разширение на въздействието – това е част от дълготрайната тактика на Путин и неговия режим.

Това сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, заместник-председателя на парламентарната комисия по външна политика и някогашен външен министър в коментар за принудителните административни ограничения против един руски и двама беларуски жители, наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.

В коментар във Facebook страницата на съветското посолство у нас се показва, че " на 21 септември т.г българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Службите си правят работата за отбрана на националния интерес на България, разяснява Захариева. По думите ѝ Руската православна черква и огромна част от съветските духовници се изричат като политици, а не като духовници. Това не е редно, посочи зам.-председателят на външната комисия. 

Тя означи също, че съветската страна при всяко експулсиране на техни представители реагира по един и същи метод и това не трябва да тормози и възпира българските служби да правят работата си по отбрана на националния ни интерес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР