За никого не е тайна, че след прехвърлянето на 30-те

...
За никого не е тайна, че след прехвърлянето на 30-те
Коментари Харесай

Какви болести издават бръчките

За никого не е загадка, че след прехвърлянето на 30-те години организмът създава все по-малко колаген и еластин, осигуряващи гладкост на кожата. Тогава се образуват и първите бръчки. Някои от тях може да са знак за за проблеми със здравето.
Сърдечни проблеми
През 1998 година френски кардиолози набират група от 3200 доброволци на възраст от 32 до 62 години. Учените деликатно ревизирали здравето на всички участници в проучването и записали броя и дълбочината на бръчките на челото. Състоянието на кожата е оценено по три-степенна канара: в случай че челото е безпрепятствено - нула точки, доста дълбоки бръчки - две или три точки. Специалистите се интересуват единствено от хоризонталните кожни гънки - те желали да тестват догадка, свързваща такива бръчки с нараснал риск от гибел от сърдечно-съдови болести.
Животът и здравето на доброволците са следени в продължение на 20 години. През годините 233 от тях умряли по разнообразни аргументи. Сред тези, чиято гибел е била породена от инфаркт или инсулт, по-голямата част са имали изразени бръчки - с две или три точки. Смята се, че при такива хора има 10 пъти по-голяма възможност да умрат от сърдечни и съдови проблеми, в сравнение с останалите.
Авторите на проучването допускат, че хоризонталните бръчки на челото са маркер за атеросклероза , заболяване, при което холестеролните плаки се образуват по вътрешните стени на артериите. Кръвоносните съдове стават сходни на ръждясали тръби, и човек страда постоянно от сърдечни удари и в последна сметка получава инфаркт или инсулт.
Според учените, атеросклерозата е съпроводена от понижаване на производството на колаген в организма - оттова и бръчките. Кръвоносните съдове на челото заради дребния им размер са по-чувствителни към образуването на плаки. Ето за какво бръчките на кожата на челото са знак, че не всички са добре свързани с артериите и съдовете.
Чернодробна офанзива
Според учени от Университета на Вирджиния (САЩ) бръчките по лицето демонстрират допустимо неалкохолно затлъстяване на черния дроб (мастна хепатоза).
В Съединени американски щати до 40% от възрастното население страда от това заболяване. Според откривателите от Държавния университет в Санкт Петербург, мастната хепатоза е открита в към 37% от пациентите, които са постъпили в клиниката по някаква причина.
Факт е, че натрупването на мазнини в черния дроб е обвързвано с незадоволително произвеждане на протеина ламин, който е обвързван с процеса на стареене. Ако откриете метод да компенсирате неналичието на това вещество, можете да забавите развиването на мастна хепатоза и надлежно образуването на ранни бръчки по лицето, написа БГНЕС.
Изследователите оферират потреблението на вируси, с цел да принудят гените да създават повече ламин. Засега този способ се тества с изменчив триумф на мишки, и специалистите поучават да се отбрани черният дроб със здравословна диета, в това число ябълки, авокадо и грейпфрути.
Ремонт и подмладяване
Учените от Университета в Алабама в Бирмингам (САЩ) в опити върху мишки откриха, че бръчките и загубата на коса са свързани с генната интензивност в митохондриалната ДНК. Без тези дребни електроцентрали, клетките не могат да живеят и действат. Най-малкото разстройване в работата им основава проблеми с производството на клетъчно гориво и вследствие на това води до стареене. И това не е единствено бръчки и алопеция, само че и сърдечно-съдови болести, диабет, неврологични болести и даже рак.
Американски биолози са отглеждали мишки с мутантен ген в митохондриалната ДНК, който в наличието на антибиотик доксициклин стартира да работи от време на време. Поради това клетките не могат дейно да съхраняват сила. За четири седмици хранене с подобен препарат животните са оплешивявали, козината им падала, кожата им се сбръчквала. След премахването на антибиотика, процесът на стареене се обръща и гризачите се връщат към възрастовата норма. Според създателите на проучването, този опит демонстрира посоката, в която да се движат, с цел да се разработят нови медикаменти за стареене, загуба на коса и бръчки.
Дълбоките бръчки на челото не би трябвало да се бъркат с мимическите бръчки, които не са свързани с заболявания. Според канадски откриватели, хората с бръчки към очите се считат за по-искрени от другите.
Вижте приложението, обвързвано с бръчките, подлудило Фейсбук в материала ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР