За никого не е тайна, че най-скъпите и луксозни лимузини

...
За никого не е тайна, че най-скъпите и луксозни лимузини
Коментари Харесай

BMW i7 Protection - суперколата, която може да издържи и бронебойни патрони

За никого не е загадка, че най-скъпите и първокласни лимузини не се купуват от инцидентни хора. Съвсем разбираемо е някои от тях да се нуждаят от доза спомагателна сигурност. Говорим за освен това от въздушни възглавници, електронна стабилизираща стратегия и UV стъкла, които да ги защищават от слънчевите лъчи. Говорим за опасност от огнестрелни оръжия и експлозиви.
 Снимка 629566

BMW Серия 7 не прави изключение от правилото и напълно неотдавна мина през сериозна бронировка от равнище VR9. Това е едно от най-високите равнища за сигурност на цивилни коли, написа Motor1.
 Снимка 629559

Бронираната версия на модела носи обозначението Protection и се предлага както за общоприетата Серия 7, по този начин и за електрическата версия на лимузината - i7.

Интересното в тази ситуация е, че BMW 7/i7 Protection е първата лимузина с равнище на отбрана VR9, която е проектирана и направена напълно от екипа на компанията производител, в този случай - BMW.
 Снимка 629560

Купето на i7 Protection е направено от бронирани стоманени панели, като от BMW прецизират, че същите могат да устоят офанзива с патрони с диаметър 7.62х54, които се употребяват от редица картечници и се считат за бронебойни. За спомагателна отбрана, елементи от екстериора са направени от топло формована стоманено-алуминиева сплав, а покривът и подът на колата също са армирани, с цел да защищават пасажерите от въздушни офанзиви и експлозиви.
 Снимка 629561

Резервоарът на версиите с мотор с вътрешно горене са особено създадени по този начин, че в случай че бъдат простреляни, да се самозапушат и да предотвратят загуба на гориво.
 Снимка 629568

Гумите също са специфични. Те са 20-инчови Michelin PAX и са от вида run-flat, което значи, че даже при тотална загуба на налягане могат да се употребяват при скорост от най-много 80 км/ч. Гумите са и най-очевидната разлика на пръв взор сред общоприетата " седмица " и бронираната версия, тъй като имат по-дебел и висок непряк ръб.
 Снимка 629564

От BMW са желали бронираната Серия 7 да бъде допустимо най-дискретна, с цел да не се набива на очи. В тази връзка, с изключение на гумите, втората образна разлика са стойките за флагове в предните калници.

Теглото на електрическата i7 Protection без водач е 4450 кг, а съгласно формалната информация оптималното възможно тегло на машината е 4900 кг. За съпоставяне общоприетото i7 M70 тежи 2808 кг, което значи, че единствено бронировката тежи колкото един общоприет фамилен автомобил от ранга на Toyota RAV4 - 1650 кг.
 Снимка 629563

Свидетелство за наднорменото тегло на бронираната " седмица " са и специфичните амортисьори в долната част на вратите, чиято цел е да улесняват влизането и излизането от интериора.

В типичния си жанр, BMW предлага и куп спомагателни екстри, като система за пресен въздух, автоматизирана противопожарна система, фенери и радио предаватели.
 Снимка 629562

Задвижването на i7 Protection се обезпечава от същите два електромотора с 544 к.с. и 744 Нм оптимален въртящ миг, които са в основата и на общоприетото i7 M70. Допълнителните килограми, обаче, оказват своето въздействие и тук ускорението до 100 км/ч се случва за безгрижните девет секунди. Максималната скорост е лимитирана по електронен път на 160 км/ч.

От BMW не дават публична информация за оптималния пробег с едно зареждане, само че споделят, че хипотетичния междинен разход ще е 30 кВч на 100 км. Имайки поради потенциала на батерията от 101.7 кВч, това значи, че бронираното BMW i7 ще може да измине към 330 км с едно зареждане в идеални условия.
 Снимка 629565

Лукс в интериора не липсва, като той е съвсем еднакъв с този на небронираните машини. Това значи, че пасажерите ще могат да се насладят на големия закривен екран, аудио системата Bowers & Wilkins с 28 високоговорителя, накланящите се задни седалки с удължена част за краката, както и цялостния набор от екстри на BMW. Колкото до 31-инчовия " тв приемник " за задния ред, той най-вероятно ще е част от спомагателното съоръжение.

Цената към този момент остава незнайна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР