За никого не е тайна, че колите се превръщат в

...
За никого не е тайна, че колите се превръщат в
Коментари Харесай

Хакер демонстрира как се отключва и подкарва Tesla за секунди

За никого не е загадка, че колите се трансформират в компютри на колела, които елементарно могат да бъдат следени отдалечено посредством нужния за това програмен продукт. Това е хубава екстра, когато става въпрос за далечен достъп до личната ви кола, само че е неприятно, когато хакерите открият неточности в тези системи и ги употребяват за лична полза.
`Хакер

Именно по този начин експертът по сигурността – Султан Касим Хан съумява да показва по какъв начин отключва и даже „ пали “ Tesla за няколко секунди. С помощта на преносим компютър и две хардуерни устройства с обща цена под 100 евро, експертът съумява да излъже колата, че притежателят ѝ е покрай нея, дружно с ключа.
`Хакер

Първото устройство се слага наоколо от 14 метра до притежателя, като то играе ролята на правоприемник, който улавя сигнала от ключа и го изпраща към преносимия компютър. Второто устройство, пък е включено в преносимия компютър и предава този сигнал към колата, която го разпознава като личния си ключ. Специалистът споделя, че е споделил за казуса на Tesla и че е подготвен да помогне за решаването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР