За никого не е тайна, че Хю Грант от доста

...
За никого не е тайна, че Хю Грант от доста
Коментари Харесай

Защо Хю Грант се споразумя с The Sun за огромна сума пари

За никого не е загадка, че Хю Грант от много време насам води война с огромна част от медиите във Англия. Последно артистът упрекна притежаваното от Рупърт Мърдок таблоидно издание The Sun в хакване на телефони, нелегално събиране на информация, подслушване на стационарни телефони, подслушване на телефона му и обир на жилището и офиса му.

Делото му трябваше да бъде прегледано във Върховния съд на Лондон през януари 2025 година, дружно с тези на други високопоставени персони, в това число принц Хари, само че артистът сподели, че е уредил иск във върховен съд против издателя на The Sun за " голяма сума ".

Решението му да уреди желае е забележителен удар върху по-мащабното общо дело против The Sun, в което Грант, Хари и други бяха обвинили в нелегално потребление на медицински досиета. Ищците настояват също, че основни фигури са излъгали и са унищожили доказателства, свързани със случая. Актьорът беше завел дело против News Group Newspapers (NGN) единствено във връзка с The Sun, откакто преди този момент уреди иск с издателя през 2012 година, обвързван с към този момент несъществуващото издание News of the World.

For anyone who has been interested in my lawsuit against the Sun, the news is that I’ve had to settle my claim out of court before it gets to trial. A …
— Hugh Grant (@HackedOffHugh)
Миналия месец юристите на Хари упорстваха, че Мърдок си е " затворил очите " за обширното прикриване на непозволени дейности в неговите вестници, потвърждавайки, че 93-годишният милиардер управлява " просвета на безотговорност " във News Group Newspapers (NGN). В тридневно чуване преди процеса, плануван за януари 2025 година, Хари, Грант и други желаеха позволение от съдията да трансформират детайлностите по делото си против NGN, в това число изказвания, че е имало прикриване от страна на висши ръководители, напомня BBC.
 Принц Хари и отхвърлените от съда обвинявания против английските таблоиди
И съдът не повярва на принц Хари

Провал след неуспех

Върховният съд в Лондон имаше чуване в сряда, 17 април, по отношение на 42 неуредени желае против издателя, някои от които би трябвало да бъдат изслушани на развой през януари 2025 година Пишейки в X в сряда, Грант сподели, че е бил заставен да одобри съглашение или да се изправи пред правна сметка от 10 милиона английски лири.

Строгите правила по отношение на разноските в гражданските правосъдни разногласия значат, че в случай че Грант не се беше споразумял и беше спечелил делото, неговите правосъдни разноски можеха надалеч да надвишават присъдените му компенсации. При цивилен каузи, в случай че компенсацията за вреди, присъдено на сполучлив просител, е по-малко от сумата за споразумяване, препоръчана от ответника, може да се наложи ищецът да заплати правосъдните разходи на всички страни.
 Снимка 661625

Загубата на делото може да направи ищеца виновен за големи вреди и разноски. Грант споделя, че The Sun му е предложил " голяма сума пари ", с цел да остави въпроса отвън съда. " Не желаех да приема тези пари или да се устройвам. Бих желал да видя всички обвинявания, които те отхвърлят, потвърдени в съда ", споделя той. " Но разпоредбите към гражданското правосъдно дело значат, че в случай че пристъпя към правосъден развой и съдът ми присъди обезщетение, което е даже едно пени по-малко от предлагането за съглашение, ще би трябвало да платя правосъдните разходи и на двете страни ", споделя още Грант,

Актьорът продължава с думите: " Моите юристи упорстват, че тъкмо това най-вероятно ще се случи тук. Адвокатите на Рупърт Мърдок са доста авторитетни. Така че даже и всяко обвиняване да бъде потвърдено в съда, отново ще бъда виновен за разходи от към 10 милиона английски лири. Срамувам от тази развръзка, само че нямах различен избор. "
 Снимка 661627

Грант прибавя, че парите, които е получил от NGN, издателя на Sun и към този момент несъществуващия NewsoftheWorld, ще бъдат " преназначени " за акция за промяна на медиите и издания като HackedOff, с цел да оказват помощ за финансирането на " общата акция за изобличаване на най-лошото ексцесии на нашата преса, благосъстоятелност на олигарси ".

Грант е бодил в очите на притежаваната от Мърдок империя повече от десетилетие, откогато Guardian разкрива за абсурда с телефонни хакери, довел до затварянето на NewsoftheWorld през 2011 година Звездата от " НотингХил " изиграва значима роля по време на следствието на Leveson по отношение на стандартите в медиите и е общественото лице на акцията HackedOff, откогато започва в разгара на абсурда.
 Тийзър на
Кейт Уинслет постанова властнически режим

Тийзър на " Режимът "

" Парите на Мърдок за разплащане смърдят и аз отхвърлям да разреша това да са секрети пари ", споделя още Грант. " Прекарах по-голямата част от 12 години в битка за свободна медия, която не изкривява истината, не злоупотребява с елементарни членове на обществото или не държи определени депутати за откуп в гонене на персоналната облага и политическа власт на вестникарските барони ", заключва артистът.

TheSun заплати висока цена вследствие на последствията от абсурда с телефонни хакери. Медията загуби 66 милиона паунда предходната година, частично заради високите разноски за заплащане на вреди на жертвите на нелегално събиране на информация. Компанията-майка на Sun заплати 51.6 милиона английски лири разноски, свързани със абсурда през 2023 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР