За Нидерландия в 6-ата минута се разписа Коди Гакпо, а

...
За Нидерландия в 6-ата минута се разписа Коди Гакпо, а
Коментари Харесай

Нидерландия и Еквадор не се победиха и всичко в група A ще се реши в последния мач


За Нидерландия в 6-ата минута се разписа Коди Гакпо, а за Еквадор Енер Валенсия

Нидерландия и Еквадор приключиха наедно 1:1 във втория мач от група " А " на Мондиала в Катар.  " Лалетата " поведоха бързо в мача, само че след почивката южноамериканците съумяха да вкарат гол, с който да измъкнат точката и да създадат борбата за класиране на елиминации доста завладяваща. 

Срещата стартира ужасно за " лалетата ", които поведоха още в 5-ата минута. Дейви Клаасен пресече пас пред наказателното поле на Еквадор и остави топката за Коди Гакпо, който с безмилостен шут от към 15 метра не остави шансове на Ернан Галиндес за 1:0.

В идващите минути играта беше най-вече в центъра, като рискове пред двете порти липсваха. В 24-ата минута южноамериканците проведоха рискова офанзива. Топката стигна до Мойсес Кайседо, който опита удар, само че топката беше блокирана от Копмайнерс. Малко по-късно Кайседо навлезе рисково в наказателното поле, само че не съумя да откри Енер Валенсия.

В 32-ата минута Валенсия получи топката отляво, остана един против срещу Дъмфрис, съумя да го преодолее и да насочи мощен удар към вратата на Нидерландия, само че Нопер съумя да се оправи и да избие.

В продължението на първата част Валенсия се извиси над всички при центриране на Еступинян и насочи удар с глава, само че след рикошет в Аке се стигна до корнер. След неговото осъществяване топката се озова в Кайседо на границата на наказателното поле. Халфът насочи мощен удар, а Еступинян отклони топката във вратата. Попадението обаче беше анулирано, защото Поросо беше пред Нопер и му пречеше. Четири минути след началото на втората част Еквадор изравни. Тимбер сбърка в центъра на терена, което разреши на Еступинян да напредне отляво и да насочи мощен удар. Нопер мазета, само че кълбото се озова във Валенсия, а нападателят на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка. " Лалетата " поисаха засада, само че повторенията демонстрираха, че Аке я покрива.

В 59-ата минута гредата избави Нидерландия. Пресиадо центрира отдясно, а Валенсия насочи мощен шут от 12 метра, който беше блокиран от Ван Дайк. Кълбото се озова в Плата, който също незабавно насочи удар, само че нацели горната греда.

В добавеното време на мача Нопер сбърка при опит да откри собствен съотборник. Топката се озова в Кевин Родргиес, само че нападателят не откри очертанията на вратата.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР