За незримите неща носи името съвместната изложба живопис на Александър

...
За незримите неща носи името съвместната изложба живопис на Александър
Коментари Харесай

Двама приятели откриват съвместна изложба във Варна

" За незримите неща " носи името взаимната галерия живопис на Александър Димитров и Василен Васевски, която ще бъде открита през днешния ден във Варна. В експозицията двамата художници се показват с произведения, рисувани особено за взаимната им изява в морската столица, научи Varna24.bg .

Авторите са другари още от студентските си години, макар че Васевски още след завършването на Академията в София отпътува за Съединени американски щати към този момент повече от 20 години живее там. Въпреки дистанцията двамата поддържат връзка, разискват творчеството си, имат доста общи визии за изкуството и тематиките, които ги вълнуват. Така поражда концепция да създадат взаимна галерия, която зрее повече от 10 години, преди да види бял свят за първи път в изложбата им в изложба " Ларго ".

Картините на Александър са наситени с доста елементи, прецизни и комплицирани композиции. Цветовете му са сигнално ярки и пулсиращи. Василен избира меките пастелни цветове и изчистена, синтезирана комбинация. Картините му са като излято на един мирис признание. Самият Васевски дефинира стила си като " философски романтизъм “. Можем да кажем, че двамата много се разграничават като жанр, метод на работа, употребявани техники и похвати, нюанс. Това, което ги сплотява, е тематиката в представяните произведения. И двамата художници са изкушени от хубостта на дамата, от нейната скрита природа, от нейните разнообразни душевни положения.

Официалното разкриване ще е през днешния ден от 18:30 часа в Арт изложба " Ларго " на ул. " Хан Крум " 8 във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР