За незаконни паркомати в София алармираха лидерът на столичните социалисти

...
За незаконни паркомати в София алармираха лидерът на столичните социалисти
Коментари Харесай

БСП: НАП да запечата паркоматите в София

За противозаконни паркомати в София сигнализираха водачът на столичните социалисти Калоян Паргов и депутати от Българска социалистическа партия. 

Устройството до храм " Св. Александър Невски " взе левче на народния представител Георги Свиленски и му издаде ваучър за паркиране, който, по думите му, не дава отговор на условията за касова записка. 

Миналата седмица държавното управление на свое съвещание утвърди следващия отчет на Съвета за административна промяна, в който основен план е азбучник с услуги за жителите и бизнеса, който се назовава „ 10 епизода от живота “. Не знам кои епизоди от живота е присъединило държавното управление в този азбучник, само че сигурно знам, че всеки от нас, всеки бизнес, всяко малко и приблизително дружество може да опише своя епизод от контакта си с държавната администрация ”, сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Димитър Данчев. „ Със сигурност знам, че дребният и междинен бизнес ще запомнят оня епизод от живота си, в който за следващ път се постанова да подменят касовите си апарати и софтуера, с който ръководи своите продажби. Оказа се, че освен срокът за подмяната на този програмен продукт е прекомерно къс, само че и условията са прекомерно неразбираеми и нелогични, и доста постоянно написани по този начин като че ли в България всички сме кръчмари ”, добави Данчев. По думите му от Национална агенция за приходите към момента не са дали отговор на стотици въпроси, свързани с тези условия и с неяснотите, които касаят разпоредба H18.

Георги Свиленски: Искаме да покажем двойните стандарти и двойното съблюдаване на законодателството

„ Искаме да покажем двойните стандарти и двойното съблюдаване на законодателството, с цел да схванат българските гражадани по какъв начин се пишат и съблюдават закони от едни хора и по какъв начин на едни други хора им е разрешено да не ги съблюдават ”, това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски. 

По думите му всички търговци са били задължени да си сменят касовите апарати, като са им дадени периоди, които са принудили търговците да подхващат дейности, свързани с финансови разноски, с цел да изпълнят закона. „ Няма неприятно да се извършва закона, само че на други хора, този период беше отсрочен. Който върви на среща с премиера, в кабинета или в Банкя, получава пролонгация ”, възмути се Свиленски. Той сподели още, че не е ясно кой е субектът, който събира парите от паркоматите. По думите му левчето е паднало в касичката, само че не е ясно кой ще го вземе, нито кой ще заплати налозите. „ Защо Столична община, най-големият индивид в страната след Министерски съвет, четвъртият човек в страната е госпожа Фандъкова, не съблюдава закона. В отговор от министър Горанов се споделя, че паркоматите са длъжни да бъдат по разпоредба Н–18. Защо това нещо не се съблюдава? “, попита Свиленски. „ По наш сигнал паркоматите в Шумен са запечатани, за какво в София те работят нелегално? ”, добави той.

Калоян Паргов: Национална агенция за приходите да спре паркоматите в София, до момента в който Столична община и ЦГМ не ги приведат в синхрон със закона 

Считам, че това, което се случва е неприемливо, тъй като Столична община е първа измежду всички общини – първа измежду равни. Тя е най-богатата община, която задава тона. Ако ние в София не го прилагаме по този метод, какво остава за хората в Шумен, Пловдив, Хасково – на всички места, където е признато платено паркиране и има електронни устройства. В Шумен казусът е индикативен, тогава по наш сигнал тези паркомати бяха спрени от деяние. „ Настоявам в тази ситуация Национална агенция за приходите да спре паркоматите в София, до момента в който Столична община и Центърът за градска подвижност не ги приведат в синхрон със закона, който народните представители са приели ”, заключи Паргов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР