За незабавна оставка на енергийния министър настояват от . Ако

...
За незабавна оставка на енергийния министър настояват от . Ако
Коментари Харесай

АБВ искат оставката на енергийния министър

За незабавна оставка на енергийния министър упорстват от. " Ако желаеме да спасим енергетиката и стопанската система, единственият потребен ход е незабавна оставка на министъра на енергетиката и на управленията на държавните сдружения Булгаргаз и Булгартрансгаз ", съобщи зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева. Тя е безапелационна, че е извънредно време да се постави завършек на партийните номенклатурчици, на герберите, на калинките и на теменужките в енергетиката на България.
Ганчева сигнализира, че във въглищния бранш са поети задължения за закриване след 5 години, а никой не мисли какво ще се случи и че в случай че се унищожат трите стълба на енергетиката – въглищната, нуклеарната и бранша на природен газ, ще останем на свещи и ще плащаме непостижими цени за сила.
Няма контролирана цена на природния газ за месец септември – такова нещо досега не се е случвало, уточни Ганчева. " Булгаргаз бяха внесли искане за увеличение на цената с 15%, по-късно с 20%, след което министърът на енергетиката вместо да контролира бранша, с телефонно позвъняване им сподели да си отдръпват предлагането, КЕВР не взе решение и сега нямаме контролирана цена, разясни обстановката тя.
По закон на първо число всеки месец КЕВР би трябвало да дефинира цената. По закон това се случва по предложение на Булгаргаз.Намираме се сега в юридически вакуум и няма друга страна в Европейски Съюз, където да се е случвало с телефонно позвъняване да се анулира цената, означи още Ганчева.
Следващата седмица, евентуално ще бъде избрана някаква цена за природния газ, която ще важи със задна дата и още веднъж ще имаме със задна дата смяна на изискванията, добави зам.-председателят на партията.
Тя изрази неразбиране за какво Булгаргаз, като знаят, че ще се усили цената на природния газ през септември, не нагнетиха на ниската цена газ в хранилището в Чирен и уточни, че тази година там е нагнетен с една трета по-малко газ, в сравнение с през предходната година. " Защо тези специалисти прелестни, на които плащаме огромните заплати не икономисаха няколко милиона лв. на българската иконимика ", попита тя и побърза да отговори: " Няма значение дали не знаят или не могат. Отговорът е просто оставка ".
Показваме пред европейските институции, че няма настоящ пазар на природен газ, няма самостоятелен регулатор, няма прогнозируемост. Всичко е риск, всичко е безпорядък и всичко зависи от обажадането на един министър ", разяснява тя.
Лидерът на АБВ е безапелационен, че казусът е за прокуратурата. " Ако и в този момент прокуратурата остане безучастна към това тежко закононарушение, което направиха Булгаргаз и министъра на енергетиката и за което обществено Булгаргаз артикулира, че са изтеглили предлагането за цената на газа под давление на министъра на енергетиката, с право може да се смята, че прокуратурата и основният прокурор са долнокачествен филиал на диктатурата на Борисов ", съобщи той.
Според Петков планът " Белене " се стопира от шефа на НЕК Иван Йончев, който не изпълнявал заповеди на енергийния министър, издадени още предходната година. Въпросът още веднъж е прокурорски, уверен е Петков. 
 АБВ: Целта на Борисов е да употребява ковид като инструмент да остане на власт (ВИДЕО) АБВ: Целта на Борисов е да употребява ковид като инструмент да остане на власт (ВИДЕО)
Единственото самосъхранително решение за Борисов е оставка на държавното управление и разрастване на концепцията за образуване на експертно такова. Т...
Лидерът на АБВ разяснява и от  тази заран. Според него " фактът, че притежателят съобщи доста ясно отношението си към дейностите на полицията на митинга във връзка случилото се и със сина му, е стимулирал Борисов да разпореди на тези 3 структури подобен вид дейности ".  По думите му " това е следващият явен знак, че живеем в изискванията на тирания - " тирания, върху която няма цивилен надзор, няма публичен надзор, държавно управление на диктатурата, върху което няма парламентарен надзор, държавното управление е недосегаемо за прокуратурата и е доста надалеч от европейските правила и правила ".
Ето кой е огромният боязън на премиера от служебно държавно управление, съгласно Румен Петков: " Борисов го е боязън, че един длъжностен вътрешен министър извиква на петата минута от влизането си шефа на Научния институт за криминалистика и му разпорежда разбор на фотосите и на речитатива. Ако е влезнал в 9 часа сутринта господин служебният министър - в 12 часа ще разгласи, че и речитатива, и фотосите са същински, по този начин както оповестиха две лаборатории.
Ако в 12 ч. на обед той разгласи резултата, в 12:05 ч. Борисов да е задържан, тъй като би трябвало да изясни от кое място са 1 милион евро и няколко ключета злато в нощното шкафче. В 12:10 да е задържан Гешев – за съучастничество към Борисов, тъй като не изпрати съответната бригада (не като тази в президентството, а някоя по-интелигентна, в случай че е допустимо в техния случай, която да направи обиск в премиерската вила). Той сътвори предпоставки Борисов да укрие доказателства за осъществено закононарушение. И в 12:15 да имаме мотив да си поръчаме по едно кафе, да речем ".
Второ, продължи Петков - " един външен министър с гръбнак влиза в 9 часа и в 9:10 изпраща писмо до испанския си сътрудник – по какъв начин върви следствието в Барселона. Ние се интересуваме, тъй като става дума за представител на българската политическа класа на най-високо равнище ".
Лидерът на АБВ е уверен, че това са двете неща, които не дават на Борисов да спи. " Този боязън на Борисов, обаче тежи на България. Хората би трябвало да си дадат сметка против какво сме изправени – вулгарно, цинично ръководство на страната със съучастието на основния прокурор ", заключи Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР