За нея това е трета титла на Ролан Гарос и

...
За нея това е трета титла на Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Швьонтек сломи Мухова за трета титла на Ролан Гарос frognews.bg

За нея това е трета купа на " Ролан Гарос " и общо четвърта в шампионатите от " Шлема ", съобщи Българска национална телевизия.

 

Срещата стартира ужасно за победителката, защото тя поведе с 6:2 и 3:0 във втория сет, само че по-късно пристигнаха мощните минути на Мухова. 2 часа и 49 минути се проточи борбата, която даде на феновете доста невероятни моменти от този спорт.

 

За Мухова досега най-сериозното достижение в шампионатите от " Големия шлем " беше полуфинал в Австралия през 2021 година. Най-високото й достижение в международната класация е 19-ото място от май 2021 година, а сега се намира на 43-ата позиция. Но през днешния ден тя би трябвало да бъде само горда от представянето си, тъй като в големи интервали от мача показва сериозна класа и точност в моментите напрегнат.

 

Швьонтек, която беше посочена за любимка през цялото време, завоюва първия сет за 44 минути. А още при първото си подаване тя сподели на какво ще разчита - офанзиви към слабите места на противничката, както и дълбоки форхенди. След като завоюва първото си подаване, тя направи и пробив на 15 и незабавно по-късно не даде и точка на Мухова при втория си сервис.

 

Едва в четвъртия гейм чехкинята сподели силите си и освен завоюва първото си подаване, само че и опита да пробие. Но Швьонтек се измъкна, отразявайки точката за пробив, а до края мина четири пъти през 40:40, с цел да завоюва за 4:1. Но Мухова беше набрала скорост и по-късно понижи на 4:2, спасявайки на собствен ред брейк-пойнт. В последния гейм обаче тя се срина с няколко неточности. Най-напред неакуратен бекхенд беше изстрелян в навън, а по-късно прати топката в мрежата. Така с втория си пробив в сета лидерката в ранглистата удобно завоюва с 6:2.

 

Началото на втория сет се разви по безусловно същия сюжет, въпреки че в неговия край 26-годишната чехкиня с една купа в кариерата си показва необикновен темперамент, а и качества. Полякинята направи пробив за 2:0, като в това време завоюва и двата си сервиса и поведе с 3:0. Мухова завоюва първото си подаване отново за 1:3, като че ли още веднъж вдигайки скоростта след половината на сета. И незабавно по-късно върна пробива и ненапълно интригата в срещата, откакто с форхенд по правата осъществя първи брейк-бол от две благоприятни условия досега. Последва извоювано подаване и тъждество в геймовете 3:3.

 

След 4:4 с разменени подавания стартира фестивал на пробивите и след три такива чехкинята водеше с 6:5. Истинска приятност тя предложи за феновете в Париж в 12-ия гейм на втория сет, когато съумя да се върне от 0:30. Тя направи на първо време ас, по-късно вкара нов сервис със скорост 180 км/ч. И в моментите, когато възможностите на Швьонтек за пробив бяха доста огромни, тя безусловно умъртви ритъма на офанзивите й с прехвърлящи топки, с цел да се приготви за отбрана. Накрая отхвърли лидерката в ранглистата на WTA с невероятна отбрана до мрежата и изравни сетовете. Швьонтек отрази два сет-пойнта, само че най-после се съобщи.

 

Силната серия на чехкинята продължи и в третия сет, възползвайки се от поредицата от неточности на лидерката в ранглистата. Най-напред тя пробив на нула за 0:1, а по-късно Мухова го затвърди със сервис-гейм на нула, в това число два следващи аса най-после - 0:2. Полякинята се върна след отрицателна серия от четири изгубени гейма и понижи на 1:2. Нови три замени на пробиви изпратиха мача на 4:4. В деветия гейм шампиноката се възползва от ново, като че ли минимално съмнение на противничката си. И макар че имаше точка за пробив, две неточности на ретур на Мухова донесоха триумфа на полската тенисистка.

 

В последния гейм Мухова потегли доста неприятно - позволи две неточности и изоставаше към този момент с 0:30. Опита се да се върне, само че класата на Швьонтек си сподели думата и тя победи с трофея от Откритото състезание на Франция за трети път.

????✌️???? overcomes Muchova 6-2, 5-7, 6-4 to successfully defend her title and earn a third Roland-Garros crown.
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР