За необичайните явления съобщават морските вълци С необичаен улов на

...
За необичайните явления съобщават морските вълци С необичаен улов на
Коментари Харесай

Рибари ловят сьомгова и пъстърва в Черно море, а цацата изчезна

За необикновените феномени оповестяват морските вълци

С необикновен улов на сьомгова пъстърва се хвалят от ден на ден риболовци от Бургас и Варна. Видът, който е характерен за Средиземно море, най-често се закачал на въдиците в региона на пристанищата. Любопитно за него е, че живее както в сладка, по този начин и в солена вода.

Първите екземпляри били хванати от родните риболовци още предишното лято, а морските вълци допускат, че рибата е пристигнала от развъдници в прилежащи морета. Оказва се, че сьомговата пъстърва не е единственият необикновен за Черно море тип, видян от риболовците през последните години. Останалите са морска хиена, ципура, минокоп, морска гарга, каменна риба, наследник краб.

Тази година дребната медуза се появила извънредно рано. Рибарите го отдават на топлата зима, която ускорила размножаването ѝ. Те обаче не са радостни от увеличаващата се популация на този тип, тъй като екземплярите пълнят мрежите и задушават рибата.

Рибарите в Царево си имат свое пояснение са всички необикновени процеси, които се случват в родните води на Черно море през последните години. Смятат, че те се дължат на измененията в климата и следствията от войната в Украйна, оповестява Нова тв. 

Сред аномалиите е и неналичието на хамсия и цаца.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР