За него са гласували 48.20% от отишлите до урните. За

...
За него са гласували 48.20% от отишлите до урните. За
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи: Васил Терзиев стана кмет на София ...

За него са дали своят вот 48.20% от отишлите до урните. За Григорова гласа са си пуснали 46.89 на 100.

Общо за Терзиев са дали своят вот 175 044 души, до момента в който за Григорова - 170 258.

 

Предаването на протоколите мина умерено. В 04:00 ч. последната секционна изборна комисия напусна зала “Арена София ”, съобщи пред БГНЕС Полина Витанова, ръководителят на Общинска изборна комисия - София.

 

“Вече имаме дефинитивни резултати ", заяви Витанова. Столичани избраха кмет на Столична община, 24 районни кметове и 32 кметове на кметства. Кметът на София е Васил Терзиев от ПП-ДБ и Спаси София.

Витанова съобщи, че има сбъркани протоколи и недействителни бюлетини, а техният брой е вписан в протокола на ОИК.

“Грешките бяха по-скоро само свързани с тази разлика, която се получаваше в тези празни бюлетини, които имаше от машината и надлежно наново гласоподаване от страна на гласоподавателите ”, сподели още Полина Витанова.

.

Тя посочи, че локалният избор на втори тур бе по-различен от този на първи с това, че в този момент е имало машини и доста по - малко претенденти.

" Избирахме 22 кметове на региони, 7 кметства и кмет на Столична община като цифрите бяха доста по=малко, претендентите са единствено двама и беше по-лесно и по-бързо ”, разяснява ръководителят на ОИК-София.

Витанова изясни, че един член на СИК е имал епилепсия и е получил пристъп. “Беше му оказана първа помощ, не се наложи хоспитализирането му, тъй че всичко беше наред ”, добави тя. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР