За него гласуваха 137 депутати, 46 бяха против, въздържали се

...
За него гласуваха 137 депутати, 46 бяха против, въздържали се
Коментари Харесай

Станимир Михайлов е новият управител на НЗОК

За него гласоподаваха 137 депутати, 46 бяха " срещу ", въздържали се нямаше. Кандидатурата му главно беше подкрепена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а срещу нея бяха " ИТН " и " Възраждане ".

Маргарита Генчева от " Възраждане " разяснява, че при чуването му в здравна комисия на част от въпросите Михайлов не е дал отговор, а друга част от отговорите са били неубедителни. В ревюто му пред комисията не чухме нищо за промени, по какъв начин ще бъдат решени тежките проблеми в системата, като доплащането от пациентите, да вземем за пример, разяснява също Генчева. Искаме от трибуната да чуем отговори на медийни изявления по отношение на нотариалните покупко-продажби за покупко-продажба на парцел в центъра на София, уточни тя.

Андрей Чорбанов от " ИТН " означи, че личността на шефа на НЗОК постоянно е била от извънреден публичен интерес. Депутатът означи, че са задали редица въпроси, както и техните сътрудници в здравна комисия, и по никакъв начин не били задоволени от отговорите. Колегите му Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова сложиха на Михайлов въпроси, касаещи договорка с неподвижен парцел, както и с акционерно сдружението.

Много въпроси, доста обвинявания, направени тук от трибуната, и всички те са отвън същината на въпроса за професионалните качества на Станимир Михайлов, разяснява Росица Пандова-Йовкова от " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Тя означи, че на съвещание на комисията по опазване на здравето е бил изслушан претендентът за шеф на НЗОК. Това, което се случи, ме изненада в подтекста на заложените въпроси към него, сподели тя. Според нея в общия случаи те били ориентирани към неговото личностно компрометиране, а на назад във времето останали въпросите всъщност по отношение на бъдещото ръководство на НЗОК.

По думите ѝ Станимир Михайлов е с брилянта професионална известност в региона на банковото дело и е потвърдил, че може да ръководи средства. Според нея серията от офанзиви, на които е бил и е подложен, и спекулациите по негов адрес, са ориентирани към уронване неговия престиж. Единствената цел е цялостното му дискредитиране като експерт и заслужен човек, счита депутатът. Тя добави, че от ПП-ДБ поддържат кандидатурата му.

През последните седмици фактически имаше голям брой изявления, ориентирани против мен с погрешни изказвания и операции, разяснява от парламентарната естрада Михайлов. Той изясни, че е дал отговор на всички тях по време на чуването в здравна комисия и по-късно в особено послание до медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР