За недостиг на кадри в туризма, които владеят чужди езици,

...
За недостиг на кадри в туризма, които владеят чужди езици,
Коментари Харесай

Слънчев бряг и Шкорпиловци най-популярни за лятото

За дефицит на фрагменти в туризма, които владеят непознати езици, главно немски, се оплакват от сектора. Това е едно от провокациите, пред които се изправя българският туризъм на прага на новия летен сезон. 
Основният проблем на морския ваканционен туризъм, да вземем за пример, се дължи на обстоятелството, че в завършващите езикови гимназии всеобщо напущат страната и работят в чужбина. Друг фактор е, че тези, които астават, не владеят добре езика. За длъжностите, в които се търсят най-вече специалисти - тези на позиции за маркетинг експерти, за мениджъри или туристически представители, се изискват отлични непознати езикови знания.
" Фирмите не престават да търсят фрагменти в тези сфери, само че равнището на притежаване на езика е пречка, която би трябвало да се преодолее ", разяснява проф. Стоян Маринов - декан на факултет " Управление " в Икономическия университет във Варна, представен от БНР.
" В навечерието на великденските празници са отворили малко хотели по Черноморието. Те са запълнени съвсем на 100 % ", добави проф. Маринов. Повечето от местата за настаняване работят целогодишно, основно тези в курорта " Св. св. Константин и Елена ". 
" Първоначалните прогнози за добър сезон 2023 година са положителни. Но в случай че не се промени външната среда, можем да се доближат нивата от 2019 година ", сподели още Маринов.  
Междувременно родна дестинация се оказа номер едно в европейска ранглиста за 2023 година Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) разгласиха лист с най-достъпните ваканционни дестинации за лято 2023 година въз основа на осем ценови точки. Така родният " Слънчев бряг " е избран като най-евтината дестинации за лятна почивка в Европа през 2023 г. 
" Един от най-популярните морски курорти в България е " Слънчев бряг ", ситуиран на брега на Черно море. През деня туристите се любуват на дългия песъчлив плаж, околните атракции и антични руини. Когато слънцето залезе, " Слънчев бряг " се трансформира в парадайс за купонджиите, с оживени клубове и питейни заведения, отворени до зори. Туристите могат елементарно да си купят бутилка бира тук за 2,30 $, а тристепенно хранене за двама, в това число бутилка вино, ще коства приблизително единствено 44 $ ", написа още Travel Off Path.
Къмпинг " Шкорпиловци " пък се оказа най-популярната дестинация за къмпинг туризъм в България. Това показва в класацията си известният уебсайт за къмпингуване camping.info. В класацията са поместени всички най-популярни места за къмпинг в другите страни от Европа. В Гърция това е намиращият се на полуостров Пелопонес " Гитио Бей ". В Хърватия - " Полидор Фемили Ризорт " (Polidor Family Camping Resort), а в Турция - " Ориндж Бийч Караван Клъб " (Orange Beach Camp Karavan Club). Най-популярни от по-далечните дестинации са къмпинг " Лез Ейга " (Camping Les Eygas) във Франция и  " Бенисол " (Camping Bensiol) в Испания. 
Цените за паркинг място, електричество и локални такси за двама в Европа варират сред 13,50 евро в Албания, където най-популярната дестинация е къмпинг " Арби " (Camping Arbi), до 38,01 евро в Швейцария, където туристите избират къмпинг " Хютенберг " (Camping Huttenberg). В България междинната цена за тези условия е 17,79 евро, като това ни отрежда 26-о място по най-висока междинна стойност от 36 страни, включени в класацията.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР