За недостиг на  учители по математика и физика алармират директори

...
За недостиг на  учители по математика и физика алармират директори
Коментари Харесай

Училищни директори алармират за недостиг на учители по математика и физика

За дефицит на  учители по математика и физика сигнализират шефове на учебни заведения. Тенденцията е от последните 3-4 години, а с изключение на учители по математика и физика, липсват преподаватели и по химия и биология.

Диян Стаматов - шеф на 119 Средно учебно заведение в София, и ръководител на Съюза на ръководителите в системата на националната култура на България съобщи, че казусът става все по-трудно разгадаем, в случай че страната не се намеси.

" Това, което може да направи учебното заведение, е прекомерно малко. Може да промени заплатата за малко, да я увеличи, когато има недостиг на експерти, и толкоз.

Всичко останало обаче е в ръцете на страната. Тя е тази, която може да направи по-сериозните стъпки, да обезпечи обществени благоприятни условия за тези хора, които биха се записали да учат компетентност " Математика " и " Физика " и учители по математика и физика - по-високи стипендии, безвъзмездни общежития, благоприятни условия за разнообразни европейски стратегии за продан още когато са в първи и втори курс.

Възможности за доста повече обществени придобивки, откакто приключат своето образование, тъй като този недостиг от фрагменти по математика и физика, той няма да се позволи за година-две, а по-скоро ще се задълбочи и тук страната би трябвало да употребява непопулярни, радикално разнообразни ограничения, от тези, които досега са били ", изясни Стаматов пред БНР. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР