За неделя вечер е обявен най-големият протест в Асеновград в

...
За неделя вечер е обявен най-големият протест в Асеновград в
Коментари Харесай

Асеновград се готви за голям протест тази вечер

За неделя вечер е разгласен най-големият митинг в Асеновград в отговор на случая на принуждение в понеделник, когато група роми атакува с камъни и колове състезатели и треньори въз основата по гребане на язовира. Оттогава всяка вечер се провеждат мирни шествия, ориентирани към ромската махала с гледище за строги санкции за нападателите, срутване на противозаконните постройки в гетото и основаване на общинска полиция.

Местните уредници на митингите дават поръчка, че през днешния ден ще е най-големият митинг от понеделник до момента, по тази причина в града има засилено полицейско наличие и жандармерия, снабдена с водно оръжие, съобщи кореспондентът на място на " Нова телевизия ".

В сряда и четвъртък митингите започнаха спокойно, само че след края им хората се насочиха към ромската махала в града, като полиция и жандармерия препречиха пътя им. В петък и събота не се стигна до такива конфликти с полицията и митингите бяха по-малобройни и спокойни, напомня Би Ти Ви.

За довечера обаче има поръчки за присъединяване на хора и от други градове и последователи на футболни клубове и рокери, оповестява малкия екран. Протестът ще стартира към 20 ч. и шествието - към 21 ч.

Заради упоритостта за мащабност на днешния митинг, кметът на Асеновград Емил Караиванов прикани да няма ексцесии довечера. " Нека не позволяваме провокациите да бъдат измежду нас. Защото тези, които ще ги донесат, ще си тръгнат, а ние ще продължим да живеем тук и да желаеме обща сигурност, успокоение и гаранция за ред и закон ", написа той в профила си във " Facebook ".

В петък съдът в Асеновград остави в ареста и деветимата обвинени за побоя. Съдията по делото акцентира, че с решителност в побоя има и още участници, които занапред би трябвало да се откриват. В правосъдната зала обвинените разказали, че една част от тях въобще не са били на язовира, а другите са си правили пикник там със фамилиите си и предложили помощ на едно от девойките от тима по гребане, чията лодка се е обърнала. В този миг били нападнати от момчета от тима, които държали в ръцете си гребла.

В събота в напрежението към случая в Асеновград се включи и евродепутатът Ангел Джамбазки, който разгласява фотография във " Facebook " на обвинените роми и като коментар изпод написа " еватназия ". На въпроса в утринното студио на Би Ти Ви дали в действителност би им дал такава присъда, той отговори: " Какво ви изненадва Това е мнение и сложих тази фотография, с цел да видите всички вие лицата на тези, които желаят да убият деца. Това е коментар към фотография, тъй като ми омръзна от подправена, сълзлива съпричастност към хора, които желаят да убиват деца с лопати Това е обществена мрежа и аз не съм нито арбитър, нито прокурор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР