За неделя е в сила оранжев и жълт код за

...
За неделя е в сила оранжев и жълт код за
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за дъжд и силен вятър

За неделя е в действие оранжев и жълт код за обилни превалявания и мощен вятър.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Единствените региони без предизвестие за рисково време са Пловдив, Плевен и Русе.

През денонощието времето ще бъде най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в крайните северозападни региони, а вечерта и през нощта против понеделник в Западна и Централна България.

В Източна България преваляванията ще са слаби и на обособени места. Там, както и тук-там северно от планините, ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с оптимални температури сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните региони, където ще вали съвсем без спиране, както и по поречието Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток. Минималните температури също ще са относително високи - сред 8° и 13°, тук-там в Източна България до 16°. В София минимална температура към 8°, оптималната 16°-17°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2300 метра - сняг. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР