За най-евтината бира на плажа се отправете към Черна гора,

...
За най-евтината бира на плажа се отправете към Черна гора,
Коментари Харесай

Къде е най-евтината бира на плажа?

За най-евтината бира на плажа се отправете към Черна гора, написа Euronews Travel, като се базира на ново изследване на Omio. Платформата за пътувания изнася данни за няколко дестинации в Европа, където туристите с стеснен бюджет могат да се насладят на морския бряг. Ако вашата визия за хубава морска почивка включва пиянство на студена бира на плажа, не търсете повече от Черна гора, приканват от Euronews Travel.

На " Велика плажа " в Улцин, Черна гора, продават бутилката бира единствено за 0,87 евро, тя излиза по-евтино от бутилка вода. Както подсказва името, плажът е един от най-дългите в Европа, простира се на 13 километра. Това е положително място за кайт и уиндсърфисти, с помощта на ветровете през множеството летни дни.

Omio съпоставя цените на сладоледa, водата и биратa на 75 известни плажа в целия континент, с цел да селектира десетте най-евтини места. Критериите включват и метеорологични данни, които дават преимущество на дестинации, където високите температури са търпими.

В челната десетка попадат три морски курорта в Турция, там е и дестинацията номер едно.

Най-евтиният плаж в класацията е " Клеопатра " в курорта Алания. Разположен на турската ривиера, необятните му пясъчни линии го трансформират в една от най-популярните крайбрежни дестинации от десетилетия. Това е и мястото, където топка сладолед коства единствено 0,12 евро. Цената на бутилка вода също е ниска - към 0,37 евро, а бирата - 1,64 евро.

Плажът Side Halk в старинния пристанищен град Сиде предлага най-евтината вода от всички места в класацията - бутилката е 20 цента. Плажът " Яши " в Бодрум заема 8-о място в листата. Въпреки че полуостровът предлага петзвездни хотели и скъпи яхти, той към момента е наличен спрямо доста други европейски курортни места.

Изследването явно не ползва пресечен метод, тъй като на доста плажове в Гърция против едно евро за бутилка вода екскурзиантът получава целодневен престой при цялостно плажно съоръжение - шезлонги, чадър и други улеснения. България явно не е упомената в класацията, само че за разтуха би трябвало да отбележим, че Euronews Travel неотдавна писа, че Албания, България и Румъния имат " най-хубавите плажове в Европа, за които евентуално в никакъв случай не сте чували ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР